Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POVRATAK U IRAN: 'Nisu mi mjerili temperaturu, danas me čeka testiranje'

POVRATAK U IRAN: 'Nisu mi mjerili temperaturu, danas me čeka testiranje'

Navodno neke ekipe imaju zaražene, ali mislim da ima i političkih igrica

Božidar Radošević se vratio u Iran. Bivši vratar Hajduka više od dva mjeseca neplanirano se vratio u Split nakon što je koronavirus zaustavio sportska natjecanja diljem svijeta. Krenuo je iz Splita, zatim preko Zagreba, Frankfurta i Dohe stigao u glavni iranski grad gdje već skoro četiri godine brani boje Persepolisa. 

- Morao sam po dolasku u Teheran predati papire, a na aerodromu je samo bitno držati razmak. Nisu mi mjerili temperaturu, danas me čeka testiranje, te ću zbog toga dva dana biti u kući dok ne stignu rezultati - javio nam se Radošević, a zatim opisao kako izgleda vožnja zrakoplovom u doba korone. 

- Na letu Croatia Airlines nije bilo razmaka između sjedala, a i kada sam letio za Frankfurt avion je bio dosta popunjen. No, zato su u Kataru stjuardese i stjuardi kao astronauti. To me iznenadilo, u zaštitnim odijelima izgledaju kao doktori. Na aerodromu ništa ne radi, samo jedan kafić. Ako čekaš deset sati onda to nije lako. Ja sam čekao pet sati, vrijeme sam kratio gledajući filmove.

Radošević se u Split vratio sredinom ožujka, a vrijeme je iskoristio radeći na sebi.

- Vratio sam se 16.3, te sam se zadržao skoro dva i pol mjeseca. Bilo je lijepo, bio sam kući dosta dugo što nije čest slučaj. Dobro mi je korona došla da malo odmorim, ali uz to sam i trenirao te sam spreman za najveće napore. U početku sam trenirao kući s ocem, a kasnije sam otišao na selo kod ženine obitelji. Malo sam trčao kako ne bih izgubio osjećaj. Kada sam se vratio sa sela radio sam s kumom Hrvojem Višićem i trenerom Milišom. Osjetio sam sve, bio sam na umjetnoj i na pravoj travi. U 70 dana sam napravio više od 60 treninga. Osjećam sam se spremniji nego kada sam se iz Irana vratio u Hrvatsku. 

Još uvijek nije poznato kada će se nastaviti nogometna sezona u Iranu. Persepolis je u trenutku prekida prvenstva na vrhu s deset bodova prednosti u odnosu na Sepahan i Tractor, a do kraja je ostalo još devet kola. 

- Neke ekipe se bune. Postoji odluka prema kojoj će se nastaviti 11. lipnja, ali to još uvijek nije sigurno. Navodno neke ekipe imaju zaražene, ali mislim da ima i političkih igrica. Veće ekipe su pokušale poništiti prvenstvo. Zdravlje je najvažnije, ali ako postoje uvjeti uvijek sam za to da se igra. Našim rivalima ne odgovara da mi budemo prvaci četiri godine zaredom. Nismo u pet godina izgubili pet utakmica, pa je sigurno i to razlog zašto dio klubova nije baš za nastavak.

Iran trenutno broji nešto manje od 138 000 potvrđenih slučajeva zaraze, no situacija lagano dolazi u normalu.

- Vodi se relativno normalan život. Možda brojka zaraženih nekome djeluje ogromna, ali u Iranu živi 80 milijuna ljudi. Situacija se solidno kontrolira. Strani  igrači se vraćaju pomalo u zemlju. Čuo sam se i s Mišom Krstičevićem i Ivom Šeparovićem. Oni u Hrvatskoj čekaju službenu potvrdu o nastavku sezone kako bi se potom vratili u Iran. Sutra se u Teheran vraća i Hrvoje Milić koji je član Esteghlala - zaključio je Radošević.

Vaša reakcija na temu