Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža POZIV PRVOM ČOVJEKU SUDACA: Antu Kulušića smo upitali za komentar Dinamova priopćenja i sudačkih odluka

POZIV PRVOM ČOVJEKU SUDACA: Antu Kulušića smo upitali za komentar Dinamova priopćenja i sudačkih odluka

Provjerite što nam je rekao

Predsjednika Komisije nogometnih sudaca i dopredsjednika HNS-a Antu Kulušića upitali smo za komentar sramotnog Dinamova priopćenja i istupa Zorana Mamića nakon derbija s Hajdukom:

- Ne želim komentirati nečije istupe. Svak odgovara za sebe. Ako su suci pogriješili bit će sankcionirani, ako nisu - neće. To je jedina stvar kojom se bavi Komisija. Reakcije pojedinih klubova ne želim komentirati. Večeras je analiza suđenja u derbiju. Još nismo dobili službenu ocjenu kontrolora i nisu analizirane sporne situacije - kazao nam je Kulušić.

Upitali smo ga za pogrešno dosuđen aut u Gorici nakon kojega je Dinamo preokrenuo utakmicu. Odgovaraju li suci za takve odluke?

- Kako će pogrešno dosuđen aut biti za sankciju? To je sucu minus 0,1 kod ocjene. To su propisi UEFA-e, nije to HNS izmislio. Gol nakon pogreške kod auta padne jednom u 300 situacija. Na svakoj utakmici ima pogrešnih kornera ili auta, kad padne gol onda je revolucija, ali nije to pogreška kao kad pričamo o kaznenom udarcu.

U redu, okrenuli smo se startu Simića na Majeru u derbiju...

- Postoji kontrolor na utakmici. Iza toga napravimo analizu. Komisija odličuje na temelju ocjene kontrolora i analize. Povjerenik za određivanje sudaca će sukladno tome voditi računa kad će ga i koliko puta delegirati.

Zanimalo nas je je li on gledao utakmicu...

- Jesam, ali neću govoriti moje mišljenje.

Rekli smo onda mi naše. Hajdukov stoper ne udara nogom Majera, već je spušta na travu i kontakt nastaje tijelom pri zagrađivanju igrača. 

- Zagradio mu je put, ali pitanje je je li na dozvoljen ili nedozvoljen način. Zato vam kažem da će struka o tome odlučiti i izjasniti se.

Je li Umut bio u izglednoj poziciji za postizanje pogotka kada je branič Dinama dobio žuti karton?

- Ne može biti izgledna prilika kad igrač nema loptu pod kontrolom.

Na kraju smo opet konstatirali da je Dinamov istup sramotan, bez obzira na to što će pokazati analiza suđenja...  

- Rekao sam da neću komentirati izjave klubova. Ni Dinama ni Gorice. Nisam ni ranije Osijeka ili Hajduka. Na našu sreću živimo u najljepšoj državi na svijetu, ali se svi skupa tako ne ponašamo.

Vaša reakcija na temu