Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: CBS / Twitter Poznata imena svih stradalih u nesreći u kojoj je poginuo Kobe Bryant

Poznata imena svih stradalih u nesreći u kojoj je poginuo Kobe Bryant

Uzrok pada helikoptera se istražuje

U teškoj helikopterskoj nesreći u nedjelju u Kaliforniji poginuo je Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša u povijesti. Imao je 41 godinu. Osim njega, poginulo je još osam ljudi, među njima i Kobeova 13-godišnja kćer Gianna. Smrtno je stradala i njena suigračica iz košarkaške momčadi Alyssa. Nju su pratili roditelji, John Altobelli i Keri Altobelli. John Altobelli je imao 56 godina, a radio je kao trener baseballa na jednom fakultetu u Orange Countyju. On i supruga su pratili kćer na utakmicu koja se trebala održati u podne.

Inače, Bryantova kći Gianna i Alyssa Altobelli su zajedno igrale košarku za Mamba Akademiju. Altobelli je redovito putovao na kćerine utakmice. Naknadno se saznalo da je među poginulima i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju.

- Djeca i ja smo devastirani. Izgubili smo našu prekrasnu suprugu i majku. Molimo da poštujete našu privatnost. Hvala vam na vašim izrazima podrške, mnogo nam znače - napisao je njen suprug Matt na Facebooku.

Kako piše Los Angeles CBS, u nesreći su poginuli Sarah Chester i njena kći Payton. Pilot je bio Ara Zobayan.

Još uvijek se istražuje uzrok pada helikoptera. No, ono što se zna je da su imali puno problema. Vrijeme je bilo jako loše, zbog magle se gotovo ništa nije vidjelo. Pilot je puno mijenjao visinu, a bio je i upozoren da leti prenisko. Pilot helikoptera Kobea Bryanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom. Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio na visini od oko 500 metara. Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu