Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Predsjednik Francuske Emmanuel Macron susrest će se s prvim čovjekom Hajduka Lukšom Jakobušićem

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron susrest će se s prvim čovjekom Hajduka Lukšom Jakobušićem

Hajduk je jedini sportski klub koji je pozvan na svečani susret

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić susrest će se u četvrtak s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom na svečanom ručku koji će za uzvanike biti upriličen u Zagrebu.

Poznata je veza Hajduka i francuske države, u svibnju mjesecu 1945. godine, tadašnji francuski premijer, a kasnije predsjednik Charles de Gaulle zbog sudjelovanja u antifašističkom pokretu Hrvatski nogometni klub Hajduk proglasio je 'Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske'. 

Povelju Hajduku u svibnju 1945.godine, prilikom gostovanja u Libanonu uručio je komandant francuskih vojnih snaga na Levantu armijski general Humbolt, kao izaslanik francuskog premijera. 

Hajduk je jedini sportski klub koji je pozvan na svečani susret s predsjednikom Macronom. Priprema za ovaj susret traje već duže od mjesec dana, odnosno od kraja rujna, kada je veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj gospodin Gaël Veyssièree, posjetio je HNK Hajduk, gdje mu je domaćin bio predsjednik Uprave kluba Lukša Jakobušić.

Vaša reakcija na temu