Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Predsjednik Hajdukove Skupštine odgovorio na prozivke sa sjednice Gradskog vijeća

Predsjednik Hajdukove Skupštine odgovorio na prozivke sa sjednice Gradskog vijeća

Nikad nisam bio član niti jedne političke stranke, nisam ni danas

Predsjednik Hajdukove Skupštine Vinko Radovani odgovorio je na prozivke vijećnika Mosta na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Počeo je od toga što su ga pokušali dovesti u politički kontekst...

- Nikad nisam bio član niti jedne političke stranke, nisam ni danas, a, ako mi Bog da razuma, neću ni biti. Prema tome, ne vidim zašto bi me neki političar dovodio u taj kontekst - kazao nam je Radovani.

Druga točka prozivke Mosta je bila što je on predsjednik Skupštine još od 2008. godine...

- Točno je da sam već 11 godina predsjednik Hajdukove Skupštine. Moj predsjednički mandat je najduži u 108 godina Hajdukove povijesti, na što sam ponosan. U tom se periodu promijenilo 8 predsjednika Uprave i 6 čelnika Nadzornog odbora. Valjda to govori da nešto znam i da sam klubu dao velik doprinos s pozicije koju obnašam.

Sljedeća točka jest što je Radovani u Arbitražnom sudu HNS-a, gdje mostovci navode kako prima honorar.

- Istina je da sam član Arbitražnog suda. Na tu sam funkciju predložen od strane pet ili šest prvoligaških klubova, ne sjećam se više točno. Ta dužnost je volonterska i ne prima se honorar, dakle, iznesena je neistina. Savez jedino nadoknadi putni trošak. Inače, Arbitražni sud sudi sporove između klubova i igrača, te klubova međusobno i nema bitne veze s HNS-om, nego služi svrsi koju sam naveo.

Još je dodao o svojim odvjetničkim uslugama:

- Odvjetničke usluge u kontekstu Hajduka ne preuzimam već pet godina. Dakle, u zadnjih pet godina nisam prhavtio niti jedan novi predmet, niti na bilo koji drugi način operativno sudjelujem u radu kluba.

Na kraju je Radovani podvukao:

- Ponosan sam što sam predsjednik Skupštine Hajduka. Nema potrebe da posebno ističem svoje zasluge, od vremena preoblikovanja kluba do implementacije Zakona o sportu, ali i dalje ću se zalagati za veću transparentnost i pravednost u hrvatskom nogometu. 

Vaša reakcija na temu