Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Ako budem izabran posebno bih se bavio financijskom stabilnosti'

PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Ako budem izabran posebno bih se bavio financijskom stabilnosti'

'Imam dosta iskustva koje može puno pomoći Hajduku'

Lukas Oliver Pavić ima 47 godina. Rođen je u Berlinu, a trenutno živi i radi u Zagrebu, u tvrtci Allianz Hrvatska gdje je na mjestu člana uprave zaduženog za prodaju. 

- Odrastao sam i školovao se u Berlinu. U Hrvatsku sam se vratio 2005. godine. Nekoliko godina sam živio u Dalmaciji, a od 2012. sam u Zagrebu - rekao nam je na startu Pavić, a zatim dodao:

- Pratim nogomet iz djetinjstva. Igrao sam ga amaterski. Kada imate dugu povezanost s ovim sportom i Hajdukom svakome bi bila čast sudjelovati u bilo kojem obliku, da unaprijedimo klub i doprinesemo razvoju.

Ako budete izabrani, koje od poslovnih iskustava bi mogli prenijeti u Hajduk?

- U zadnjih 20 godina sam većinom radio za malo veće korporacije, većinom za multinacionalne kompanije. Jedan od temeljnih alata za budućnost i stabilnost je jasna strategija i planiranje, i to nekoliko godina unaprijed. Osobno, kroz posao to prakticiram, razvoj strategije i praćenje pojedinačnih ciljeva. Imam dosta iskustva koje može puno pomoći Hajduku.

Koliko ste upoznati sa aktualnim stanjem u Hajduku?

- Imam pristup podacima koji su javni. Ako se gleda zadnjih 10-15 godina bilo je dosta izazova. Sada kada promatram financijske rezultate u zadnje tri godine još uvijek se nalazimo u kumulativnom dugu, ali ako trenutno vidim pozitivan smjer. Kada se gledaju kratkoročne obveze, vidim da se to ispunjava, a strategija bi trebala voditi u pozitivnom smjeru. Osvojen je kup, juniori osvajaju naslove, to je pozitivno. Financijski sigurno treba još raditi na stabilnosti, i kao nadzornik bi se dosta time bavio.

Kako je reagirala vaša obitelj kada su čuli da ste se prijavili?

- Obitelj, supruga i roditelji uvijek su uz mene. Obitelj koja živi u Dalmaciji je sretna, a bili bi jako ponosni kada bih postao dio Nadzornog odbora.

Koliko ste često na utakmicama Hajduka i ima li neka koju posebno pamtite?

- Imam posao koji je dosta dinamičan. Ja sam u segmentu prodaje, često putujem. Kada su utakmice na Poljudu, pokušavam to spojiti s poslom. Na dosta sam utakmica bio, pogotovo prošle sezone. Osjećaj nakon osvajanja kupa je nešto posebno. Taj osjećaj kada je Poljud pun - to je neopisivo. 

Kako se rodila ljubav prema Hajduku s obzirom da ste odrasli u Njemačkoj?

- Nije bitno jeste li iz tog mjesta. Ako prema klubu osjetite žar i strast, onda je to tako. Hajduk ne živi samo u Splitu, to potvrđuje i broj članova. Dok sam igrao nogomet, dva puta sam imao priliku ekipu dovesti u Hrvatsku. Tu smo igrali protiv Hajduka. Ta povezanost je iz rane mladosti. 

Kako bi sebe opisali u tri riječi?

- Iskren, orijentiran na cilj i uporan - zaključio je Pavić. 

Vaša reakcija na temu