Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Strategija ne smije ostati komad papira, moramo se fokusirati na sportske uspjehe'

PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Strategija ne smije ostati komad papira, moramo se fokusirati na sportske uspjehe'

'Osjetio sam da svoje poslovno iskustvo mogu dati Hajduku'

Roberto Bitunjac ima 49 godina. Rođen je u Dortmundu, a posljednjih nekoliko godina boravi u Zagrebu. Trenutno radi kao savjetnik uprave Nove hrvatske banke i želi pomoći Hajduku svojim znanjem i iskustvom. 

- Podrijetlom sam iz Sinja. Tamo sam završio i Srednju školu. U Zagrebu sam završio fakultet elektrotehnike, nakon toga se odmah zaposlio u banci kao IT stručnjak. Zadnje 24 godine radim na raznim menadžerskim pozicijama u bankarstvu, ali bio sam i u IT industriji. Radio sam u tvrtci Microsoft gdje sam bio savjetnik za digitalnu transformaciju za centralnu i istočnu Europu.

Kako je vaša obitelj reagirala kada su saznali da ste se kandidirali?

- Pitali su me hoću li imati vremena. Ali, od samog učlanjenja u Hajdučku zajednicu znao sam da je to put. U zadnjih godinu dana smo se i pripremali za to.

Znači, niste imali puno dilema?

- Nisam imao dilema. Za mene, ali i za druge članove Hajdučke zajednice, nekad ne smijete sudjelovati u radu Nadzornog odbora ukoliko ste član uprave banke ili nekog društva. Tada postoje određena ograničenja. Za mene u ovom trenutku ograničenja nema s obzirom da sam savjetnik Uprave. 

Što vas je motiviralo za prijavu?

- Cijeli život sam u balunu. Mater kaže da sam s dvije godine znao vikati 'Šurjak, Šurjak'. Otac me vodio na sve utakmice. Ljubav je velika. Kada sam osjetio da svoje poslovno iskustvo koje sam skupio mogu dati Hajduku kroz Nadzorni odbor, to je bila glavna motivacija. Svi znamo da čekamo trofej 17 godina. Sada je 27 godina od Lige prvaka. Nema jačeg motiva, nego da tu nešto napravimo. 

Kako će Hajduk profitirati vašim potencijalnim angažmanom u Nadzornom odboru?

- Timski sam igrač, mislim da imam pozitivnu energiju i sportski pristup. Poštivanje suparnika i postaviti cilj prema kojem svi idemo zajedno. Kroz posao se susrećem s radom Nadzornih odbora. Vrlo sam dobro upoznat što znači rad NO i koja je njegova uloga. Mogu pomoći u smislu još boljeg strukturiranja, nadzora kluba, financijskog poslovanja, planiranja. Nakon što smo prošle godine usvojili strategiju, imamo strateški okvir. Strategija ne smije ostati samo komad papira, moramo je implementirati. Zadatak Nadzornog odbora je da prati izvršenje i provođenje strategije. Tu imam puno iskustva. U financijskom svijetu se rade trogodišnje strategije koje se prate. To je također dio gdje imam dosta iskustva. 

Koliko ste upoznati sa stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji?

- Kroz Hajdučku zajednicu sam se upoznao s određenim stvarima. Imali smo sastanke s upravom i Nadzornim odborom. Prošla godina je bila pozitivan zaokret u sportskom segmentu. Osvojili smo trofej nakon devet godina. Kada se gleda financijski rezultat on je u zadnje dvije godine negativan. Očekujemo da će se to poboljšati u narednim godinama. Mi smo ipak Sportsko dioničko društvo i tu osim zarade bitan je sportski rezultat. Moramo se fokusirati na sportske uspjehe.

Kako biste ocijenili rad aktualne uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem?

- Mislim da je rad dobar. To se vidjelo i prošle godine. Vidljiv je zaokret. Sviđa mi se što se uprava povećala, imamo tri člana. Iz financijskih rezultata je vidljivo da imamo rast prihoda i u marketingu i u prodaji. Broj članova je preko 75.000. To sve govori o rezultatima rada uprave.

Ako budete izabrani, na temelju čega ćete procjenjivati rad uprave?

- Svaka uprava mora imati svoje ciljeve koje postavlja Nadzorni odbor. Zadovoljstvo rada uprave će biti isključivo postizanje tih ciljeva koji će im biti postavljeni.

Koliko poznajete ostale protukandidate?

- Mi smo u Hajdučkoj zajednici, u kontaktu smo redovno, diskutiramo.

Kako bi opisali sebe u tri riječi?

- Tim, pozitiva, uspjeh. 

Vaša reakcija na temu