Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hns Predstavnik HNS-a odgovorio na upit vezan za disciplinsku prijavu protiv Hrvatske radi vrijeđanja Borjana

Predstavnik HNS-a odgovorio na upit vezan za disciplinsku prijavu protiv Hrvatske radi vrijeđanja Borjana

Bila je to reakcija na njegove izjave da je rodom iz Srbije, iz Dalmacije

Na današnjoj presici hrvatske reprezentacije je bilo pitanje komentara na na disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja kanadskog vratara srpskih korijena.

- Nećemo komentirati taj postupak. HNS osuđuje svaku diskriminaciju i rasizam. Izjasnit ćemo se prema FIFA-i o tome pa ćemo vidjeti što će biti - odgovorio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Podsjetimo, otvoren je postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog vrijeđanja vratara Borjana u dvoboju Hrvatske i Kanade, o čemu je ozvijestila agencija AP.

Navijači su mu skandirali 'Borjane, Turčine, napuši se kur*ine', 'Milane, Srbine, napuši se kur*ine', 'Žena ti je kur*a, Borjane', 'Borjane, ustašo', a na zastavi John Deerea, poznate marke traktora, su napisali 'Knin 95', te su na zadnjoj riječi napisali Borjan, kako bi ispalo 'Nitko ne bježi kao Borjan'.

Bila je to reakcija na raniju Borjanovu izjavu:

'Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina', te objave fotografija u majici s natpisom Srpska Krajina.

Vaša reakcija na temu