Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Preminuo Tomislav Delić, najstariji registrirani nogometaš Hajduka

Preminuo Tomislav Delić, najstariji registrirani nogometaš Hajduka

Nakon završetka igranja u mlađim uzrastima, igrao je za drugu momčad 'bijelih'

U Makarskoj je u 96. godini preminuo Tomislav Delić, najstariji registrirani nogometaš Hajduka. 

Rođen je u Splitu, 9. kolovoza 1929. godine. Nogometnu karijeru započeo je odmah nakon Drugog svjetskog rata u juniorskoj momčadi Hajduka koju je oformio Leo Lemešić, a nedugo potom preuzeo Luka Kaliterna. Ta momčad je 1948. godine bila prvak Narodne republike Hrvatske u kojoj su pored Delića još igrali Stane Krstulović, Josip Vidović, Ante Mladinić, Tonći Baranović i drugi.

Nakon završetka igranja u mlađim uzrastima Delić igra za drugu momčad Hajduka, a odigrao je i jednu neslužbenu prijateljsku utakmicu za seniorsku momčad. 

Nakon odlaska iz Hajduka igrao je 7 godina u Valu iz Kaštel Starog, potom u Neretvi iz Metkovića, zatim u Zmaju iz Makarske gdje je nakon završetka igračke karijere bio trener mlađih uzrasta  i seniorske momčadi. 

Sahrana Tomislava Delića biti će u petak 13. rujna u 16 sati na Gradskom groblju u Makarskoj. 

Vaša reakcija na temu