Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr PRETPLATNIK S ISTOKA: Ima karakter zbog kojeg ne može biti privlačan gotovo nikome tko ne osjeća duboku povezanost s Hajdukom, a to nam je godinama nedostajalo!

PRETPLATNIK S ISTOKA: Ima karakter zbog kojeg ne može biti privlačan gotovo nikome tko ne osjeća duboku povezanost s Hajdukom, a to nam je godinama nedostajalo!

'Karakter pobjednika, domaćeg momka iz ulice, zaštitnika grba na dresu i svega šta taj grb sa sobom nosi'

Uvijek je mrzovoljan i nekako tih, nema izraženu potrebu da se nekome svidi, štoviše kao da želi upravo suprotno. Nogometno je neuobičajeno talentiran, zbog čega se sviđa i neutralnom zaljubljeniku u ovu igru. Talent koji posjeduje je razlog da se samo pod spletom neobičnih i sretnih okolnosti vratio u bijeli dres i za kratko vrijeme postao vođa novog Hajduka, a iz utakmice u  utakmicu ostavlja neizbrisive tragove svog postojanja u hajdučkoj povijesti.

Protivnički igrači i navijači ga ne vole, vjerojatno ni suci ne vole biti s njim na terenu zbog naravi koju ima, ali ga svi respektiraju. Igrači zbog posebne nogometne vještine, suci jer, uz nogometno znanje, nije padavičar i ne zaustavlja se osim ako ga obrambeni igrač ne pokušava zaustaviti grčko-rimskim stilom.

Marko Livaja ima karakter zbog kojeg realno ne može biti privlačan gotovo nikome tko ne osjeća duboku povezanost sa Hajdukom, a to je karakter koji nam je godinama nedostajao. Karakter pobjednika, domaćeg momka iz ulice, zaštitnika grba na dresu i svega šta taj grb sa sobom nosi, međutim i karakter kojeg je s određenim negativnim podražajem jako teško obuzdati. Upravo taj dio svog osebujnog lika je u interesu kluba, odmah po dolasku doveo na razinu na kojoj bi mu u određenim okolnostima mogli pozavidjeti i tibetanski učitelji budizma.

Savršenu samokontrolu pokazao je već u prvim nastupima u HNL-u kad su ga protivnici ciljano po nalogu 'struke' doslovno maltretirali fizički i mentalno ne bi li isprovocirali reakciju i nesumnjivo drastičnu sankciju. To su bili trenuci u kojima su žalosno izgledali njihovi pokušaji, odbijajući se o njegovu ravnodušnost. Na gostovanju protiv Vitorije, događa se deja vu u najgorem obliku. Zalijetanje jednog za drugim u Livog kao bube u vjetrobransko staklo, prvi ga gurne, odmah drugi, treći se unosi u lice. Na tren je izgledalo da će popucati vezice kontrole, međutim jedan žuti karton je bio sveukupna šteta ciljanog maltretiranja i dokaz da uz igračku, posjeduje i karakternu veličinu.

Užitak je gledati Marka u Hajduku, on je Hajduk od glave do pete, nesavršen, ali za ovu generaciju navijača neponovljiv. Strpljiv za svako dijete koje se želi slikati, spreman čuti po tisućiti put: 'Livaja kraljuuuu, oćemo osvojiti prvenstvo!?' i slično. Idol mladima, starima, ženama i muškarcima. Idol raširenih ruku s maksimirskog juga, lik s majice - Hajdučko srce Marko Livaja.

Tonći Vujčić, pretplatnik s Istoka, Hajdukov član i dioničar 

Vaša reakcija na temu