Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Priča je toliko benigna da bi sve osim pomirbe bilo iznenađenje

Priča je toliko benigna da bi sve osim pomirbe bilo iznenađenje

Slučaj je puno blaži od Sahitijevoga

Trener Gennaro Gattuso je eliminirao Ivana Perišića iz momčadi za susret protiv Lokomotive. Kasno sinoć je Perišić istaknuo objavu u kojoj stoji 'o svemu što se dogodilo možemo nakon toga', misleći na večerašnju važnu utakmicu, gdje kaže i da mu ne pada napamet remetiti mir momcima i klubu.

Što se uistinu dogodilo? Priča je zapravo toliko benigna da bi sve osim pomirenja bilo veliko iznenađenje.

Slučaj je puno blaži od onoga Emira Sahitija, gdje se radilo o kašnjenju, no teži je utoliko što se radi o Perišiću, velikom imenu. Kod Sahitija je sve lako premošteno, ostavili su ga doma uz poruku 'sutra je novi dan, krećeš od nule, nametni se'. Bila je to i poruka cijeloj momčadi, reda mora biti, a sam je Gattuso naglasio da će radije izgubiti utakmicu nego to tolerirati.

Kod Perišića se nije radilo o nedisciplini. Pa radi se o igraču koji je cijelu svoju karijeru izgradio na disciplini i besprijekornoj fizičkoj spremi. Nije Perišić ni kasnio, ni rekao nešto treneru pred igračima, ali njegov govor tijela tijekom treninga očito se nije dopao Gattusu. Igrač može biti zadovoljan ili nezadovoljan minutažom, ali trener je taj koji će odrediti hoćeš li u Ružomberoku igrati dvadesetak minuta i jesi li starter protiv Lokomotive. Perišić je jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, ali ušao je u godine kada izlazak iz teške ozljede ipak ostavlja traga, a valjda je stručni stožer taj koji će procijeniti kada si mu najpotrebniji. No, kažemo, ništa Perišić loše nije napravio, pogotovo nije bio nediscipliniran, ali je Gattuso osjetio da mora s njim dodatno popričati.

Što se tu dogodilo, kako je tekao razgovor, te zašto je Talijan došao do zaključka da ga ostavlja u Splitu, to znaju samo njih dvojica. Ali jako je bitno naglasiti da nediscipline i sukoba na treningu nije bilo, a to o čemu su razgovarali kasnije, prema našim informacijama, bilo je ipak prebenigno da bi se stvorio problem na duže staze. 

Zato se nadamo da se ova priča neće odraziti na Lokomotivu, te da će sve ovo završiti uz zajedničku fotografiju trenera i igrača pred Ružomberok.

Vaša reakcija na temu