Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr PRIČA KOLA: Je li vrijeme za novu promjenu?
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

PRIČA KOLA: Je li vrijeme za novu promjenu?

Pred Hajdukom je najvažnija utakmica sezone

Porazom u Maksimiru Hajduk je zaključio prvenstvenu sezonu sa 72 boda, 12 više od dvije prethodne godine. Marko Livaja najbolji je strijelac HNL-a s 28 pogodaka, a u drugu ligu vraća se Hrvatski dragovoljac. 

Pred Hajdukom je idući četvrtak najveći ispit sezone, finale kupa s Rijekom na Poljudu. Prilika je to da 'bijeli' nakon devet godina svoje vitrine podebljaju s još jednim trofejom. Kada se momčad bori za trofeje onda je vrlo bitna stavka posljednja linija, odnosno njena sigurnost. Kroz sezonu 'bijeli' nisu uspjeli imati sigurnost u posljednjem redu. 

Na početku su stoperski par činili Elez i Simić, a naknadnim dolaskom Nikole Katića, posuđeni stoper Glasgow Rangersa 'upario' se s Elezom, no od njega se očekivalo više, a posebno ga se pamti po kiksu protiv Istre u Puli.. Na zimu kada je stigao Portugalac Ferro, opet je došlo do promjena u posljednjem redu, te je najstandarniji par bio Elez-Ferro. 

Obojica su imali nekoliko opipljivih grešaka. Kod Eleza je možda i najveća paralelna lopta prema Ferru protiv Istre. Portugalac je odigrao vrlo slabu utakmicu protiv Rijeke i bio krivac kod dva pogotka. I u sinoćnjem dvoboju s Dinamom reakcije Hajdukove obrane nisu bile dobre. Ferro je teško izlazio na kraj s Petkovićem. 

S obzirom na brojne greške postavlja se pitanje 'je li došlo vrijeme da priliku opet dobije Stefan Simić'? Posljednji put u prvoj se postavi našao 19. veljače u susretu protiv Hrvatskog dragovoljca, a nakon toga je skupljao minute na kapaljku ulazeći s klupe. U Hajduku je Simić od ljeta 2019. godine. Prošao je put od nezamjenjivog čimbenika u mandatu Damira Burića, do 'otpisanog' u vrijeme Igora Tudora. No, sada se čini da nije ništa lošiji od zvučnih pojačanja iz Rangersa i Benfice. Koga će Dambrauskas staviti u finalu protiv Rijeke, vidjet ćemo u četvrtak...

Vaša reakcija na temu