Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA KOLA: Osječani objasnili zašto je baš Caktaš pucao jedanaesterac
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

PRIČA KOLA: Osječani objasnili zašto je baš Caktaš pucao jedanaesterac

Bjeličina momčad protiv Hajduka nije realizirala dva kaznena udarca

Susret Osijeka i Hajduka mnogi su iščekivali zbog Mije Caktaša. Nekadašnji kapetan Hajduka prvi put je igrao protiv svog bivšeg kluba. Protekle je zime stigao u Gradski vrt nakon kratke avanture u Saudijskoj Arabiji. Na predstavljanju u Osijeku susreo se s vrlo zanimljivim pitanjem: 'hoće li izvoditi jedanaesterce kao što je to bio slučaj u Hajduku'?

- Tu su treneri koji će odlučiti tko će izvoditi jedanaesterce. Ja sam tek tu došao i ništa više od toga ne mogu reći - odgovorio je Caktaš. 

Otkad je Mijo stigao u Osijek, momčad Nenada Bjelice imala je jedan jedanaesterac. Bilo je to 6. veljače u pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca (1:3). Igrala se 54. minuta, a loptu je uzeo Damjan Bohar i zabio. No, protiv Hajduka je Bohar bio na klupi, a u 33. minuti kada je sudac Jović nakon odgledane VAR snimke poništio drugi žuti, odnosno isključujući karton Kristijanu Lovriću i pokazao na 'bijelu točku', loptu je uzeo Caktaš. I šutirao preko vrata. 

- Mierez je izvan golgeterske forme, Kleinheisler bi loptu poslao tko zna gdje, a na Lovriću je skrivljen prekršaj - objašnjavali su nam u Gradskom vrtu domaćini.

Osijek je ove sezone protiv Hajduka promašio dva penala. Bohar nije zabio 19. prosinca na Poljudu nakon što je također sudac Jović ponovio izvođenje zbog preranog ulaska Miereza u šesnaesterac. 

Caktaš je pak ovim promašajem stigao do brojke od devet promašenih jedanaesteraca u HNL-u. U dresu Hajduka je promašio osam puta, a ostaje zapamćeno da je u sezoni 20/21 čak tri puta promašivao. Protiv Istre, Šibenika i Lokomotive. 

Vaša reakcija na temu