Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr PRIČA O MUJAKIĆU I PONUDA ČATAKOVIĆU: 'Bijeli' su spremni platiti posudbu Trenčinova ofenzivca

PRIČA O MUJAKIĆU I PONUDA ČATAKOVIĆU: 'Bijeli' su spremni platiti posudbu Trenčinova ofenzivca

'Bijeli' su za njega već poslali ponudu

Nihad Mujakić je već s 'bijelima' u Beleku, a nova vijest je da je Hajduk zainteresiran za bivšeg napadača Sarajeva Hamzu Čatakovića. On trenutno nastupa za slovački Trenčin, gdje je jesenas zabio pet golova, jedan više od našeg Ante Roguljića koji igra u istom klubu.

'Bijeli' su za njega već poslali ponudu, žele posudbu uz opciju otkupa, s tim da su već za tu posudbu spremni platiti 150.000 eura.

Hoće li se posao realizirati, tek ćemo vidjeti, a do tada evo priče o igraču koji je već među 'bijelima'.

Nihad Mujakić cijelu je svoju karijeru vezan uz Sarajevo. Tamo je napravio prve nogometne korake, a za prvu momčad debitirao je u kolovozu 2016. godine. Sarajevo je na Koševu svladalo Zrinjski 2:0, a Mujakić je u igru ušao pred sam kraj, kao taktička zamjena u 90. minuti. 

- Bio sam uzbuđen kada me trener pozvao sa zagrijavanja. Upisati debi u dresu voljenog kluba, u ovako bitnom susretu, pred domaćim navijačima je nešto posebno. Ogromna je čast što igram za najveći klub u zemlji, ispunio sam dječački san - rekao je Mujakić nakon debija, a u sezoni 2016/17 to mu je ostao jedini nastup za prvu momčad.

No, zato je i idućoj sezoni počeo sve više dobivati priliku. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao je 18 susreta, a u sezoni 2018/19 etablirao se kao standarni član udarne jedanaestorice Sarajeva.

Prvijenac je zabio u srpnju 2018. godine, u uzvratnom susretu prvog pretkola Europske lige Sarajevo je na domaćem terenu svladalo armenski Banants 3:0. U prosincu 2018. potpisao je za Kortrijk. Belgijski klub platio je Sarajevu milijun eura odštete, a Mujakić je još šest mjeseci ostao na Koševu.

Ukupno je za Sarajevo, s kojim je osvojio dvostruku krunu, prošle sezone odigrao 37 utakmica, a postigao je dva pogotka. Jedan je bio u finalu kupa gdje je Sarajevo bilo bolje od Širokog Brijega. Za Kortrijk je ove sezone odigrao dvije utakmice, jedan u prvenstvu, a jedan u belgijskom kupu. Oba susreta odigrao je krajem rujna, a od tih susreta odigrao je još dvije službene utakmice.

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 21 godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrao je u porazima od Njemačke i Walesa. 

Vaša reakcija na temu