Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA O VENTSPILSU: Ukupno su osvojili šest titula prvaka, a trenutno su na petom mjestu

PRIČA O VENTSPILSU: Ukupno su osvojili šest titula prvaka, a trenutno su na petom mjestu

Predstavljamo potencijalnog Hajdukova protivnika u Europskoj ligi

Ventspils je trenutno petoplasirana momčad latvijske lige. Nakon 15 odigranih kola imaju po pet pobjeda, remija i poraza. Skupili su 20 bodova, 11 manje od vodeće Rige. Klub je iz istoimenog grada koji je se nalazi na sjeverozapadu Latvije. Šesti je po redu latvijski grad s oko 40 tisuća stanovnika. Osnovani su 1997. fuzijom dva kluba, Vente i Nafte. U vrlo kratkom roku stigli su do epiteta jednog od najboljih klubova Latvije.

Ukupno su osvojili šest titula prvaka, a prvi put prvaci su bili 2006. Prvaci su bili tri godine zaredom (2006., 2007. i 2008.). Uz to su sedam puta osvajali i Kup. Prvi izlazak na europsku scenu imali su dvije godine nakon što su osnovani, 1999. Tada su igrali Intertoto kup, a u prvom su kolu bili bolji od norveške Valerenge. U drugoj ih je rundi zaustavio turski Kocealispor. U sezoni 2009/10 u kvalifikacijama Lige prvaka izbacili su Dudelange i Bate Borisov, a onda ih je na posljednjoj prepreci izbacio Zurich. No, ispadanjem u posljednjem pretkolu donijelo im je ulazak u skupine Europske lige.

U skupini sa Herthom, Sportingom i Heerenveenom skupili su tri boda i završili na posljednjem mjestu. Prošle su godine u prvom pretkolu igrali protiv albanskog Luftetarija. Prošli su dalje s ukupnih 8:3, a onda ih je na sljedećoj stepenici zaustavio Bordeaux koji je slavio u oba susreta (1:0 i 2:1). No, u odnosu na taj dvoboj stanovnici Ventspilsa više nisu vratar Uvarenko, zatim Jagodinskis, Rugins, Mandzhgaladze, Pavlov i Akinyemi. Ovaj potonji, nigerijski je napadač koji je otišao u norveški Start za milijun eura.

Nedavno je klub napustio i makedonski stoper Neziri koji je potpisao za Škendiju. Promijenio se i trener. Umjesto Crnogorca Dejana Vukićevića na klupi je Latvijac Igors Klosovs. Stadion na kojem igraju domaće susrete ima kapacitet 1500 mjesta. 

Vaša reakcija na temu