Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČE IZ DALMACIJE: Zaigrali na svom stadionu nakon 28 godina!

PRIČE IZ DALMACIJE: Zaigrali na svom stadionu nakon 28 godina!

Domaćin je poražen, ali ova utakmica će se svejedno pamtiti

Prugovo je danas u utakmici 1. kola 2. ŽNL na svom terenu poraženo od Dalmatinca 0:7 (Veljača 2, L. Kliškić 2, Prkačin, Antonić, Mamić). No, glavna vijest s te utakmice je povratak nogometa u Prugovo, gdje je domaći klub nakon punih 28 godina odigrao službenu utakmicu na svom igralištu.

Priča koja je počela obnovom kluba 2010. godine, uz veliku pomoć Općine Klis, kulminirala je izgradnjom novog terena, pa tako današnji dan ulazi u povijest kao jedan od najvažnijih za ovu sredinu.


Neka ostane zabilježeno i da su pod vodstvom Matka Sarića, jedne od najzaslužnijih osoba za uskrsnuće nogometa u Prugovu, za domaću momčad zaigrali: Ivan Valenta, Jure Pranjić, Šimun Rezo, Bruno Čolak, Dominik Siroglavić (od 84. Karlo Boban), Petar Sarić (od 6. Ivan Nazlić), Daniel Grabner, Ante Jurić (od 66. Petar Jeličić), Petar Baković, Lovre Vrlić, Vili Kardum. Utakmicu je sudio Ante Buzov iz Solina, a pomoćnici su mu bili Ante Elez iz Splita, te Jere Vickov iz Sitna Donjeg.



Vaša reakcija na temu