Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com, Ivica Čavka Prvi koraci: RNK Splitu dva prva mjesta, Hajduku i Dinamu po jedno

Prvi koraci: RNK Splitu dva prva mjesta, Hajduku i Dinamu po jedno

Domaći Adriatic igrao je dva finala, a turnir je protekao u sjajnom ozračju

RNK Split je osvojio turnir 'Prvi koraci' u dvije kategorije, a Hajduk i Dinamo u po jednoj. Domaćin Adriatic izgubio je dva finala i to je ukratko rezime završnice najjačeg turnira za početnike na ovim prostorima.

Na koncu je subota donijela čak tri gradska derbije 'bijelih' i 'crvenih', gdje su sve utakmice odlučene jedanaestercima, a na kraju se dva puta radovao Split, a jednom Hajduk. No, najdramatičnija utakmica turnira bilo je polufinale u U-10 godištu, gdje je Split napravio podvig eliminiravši Dinamo u polufinalu, a rezultat 13:12 nakon jedanaesteraca najbolje govori kolika je neizvjesnost vladala na terenu u Stobreču.


Na kraju su na završnoj svečanosti zatvaranja podijeljene i medalje, u ime Grada Splita najboljima je nagrade dijelio pročelnik za sport Hrvoje Akrap, zatim su tu bili instruktori HNS-a i NSŽSD-e Ivan Gudelj i Zdravko Marić, nekadašnji prvotimac Hajduka Joško Španjić i trener vratara 'bijelih' Stipe Radovančić. Posebno iznenađenje bio je dolazak U-19 reprezentativca Ante Roguljića, koji je, tek što je sletio iz Salzburga, došao na turnir kluba iz kojega je i prešao u Red Bull.


Evo i krajnjih rezultata:

2004. godište:

Polufinale: Adriatic - Orkan 4:0, Hajduk - Split 11 (jedanaestercima 3:4)

Za 3. mjesto: Hajduk - Orkan 4:1

Finale: RNK Split - Adriatic 3:0

Najbolji igrač: Marino Kukoč - RNK Split

Najbolji strijelac: Toma Matković - NK Adriatic

Najbolji vratar: Toni Silić - HNK Hajduk


2005. godište:

Polufinale:Hajduk - Međugorje 1:0, Dinamo - RNK Split 1:1 (jedanaestercima 12:13)

Za 3. mjesto: Dinamo - Međugorje 3:0

Finale: Hajduk - RNK Split 1:1 (jedanaestercima 3:4)

Najbolji igrač: Karlo Marić - RNK Split
Najbolji strijelac: Adriano Jagušić - GNK Dinamo
Najbolji vratar: Petar Dugeč - RNK Split


2006. godište:

Polufinale: Hajduk - RNK Split 1:1 (jedanaestercima 4:3), Adriatic - ŠN Joso Bego 2:1

Za 3. mjesto: RNK Split - ŠN Joso Bego 3:0

Finale: Hajduk - Adriatic 6:1

Najbolji igrač: Aron Sunara - NK Adriatic
Najbolji strijelac: Roko Kanaet - NK Glavice
Ante Dragaš - HNK Hajduk
Najbolji vratar: Ivan Šiško - HNK Hajduk


2007. godište:

Polufinale: Dinamo - Ponikve II 2:0, Šparta Elektra - Zmaj 1:1 (jedanaestercima 3:2)

Za 3. mjesto: Zmaj - Ponikve II 0:4

Finale: Dinamo - Šparta Elektra 7:0

Najbolji igrač: Lovre Chelfi - GNK Dinamo
Najbolji strijelac: Karlo Jozić - GNK Dinamo
Najbolji vratar: Luka Srzić - HNK Zmaj


Klub domaćin Adriatic je sjajno organizirao turnir, koji je protekao u nikad boljoj i mirnijoj atmosferi u 11 godina od kada se održava. Na kraju je predsjednik Franko Bogdan dobio i pehar od organizatora turnira Piksi Cup, koji se svake godine održava na Jahorini. Adriatic i Crvena zvezda su, naime, jedini klubovi koji su do sada taj turnir osvajali pet puta, pa im je organizator uručio pehar u trajno vlasništvo, umjesto onoga prijelaznog, a splitskom klubu uručili su ga upravo u prigodi turnira 'Prvi koraci'.

 

 Ranije objavljeno:

Jutarnja polufinala turnira 'Prvi koraci' obilovala su uzbuđenjima, Hajduk je u prvom dvoboju U-9 dječaka svladao RNK Split boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je susret okončan rezultatom 1:1, ali odmah potom u kategoriji U-11 na identičan način uzvratili su 'crveni',. pa je nakon 1:1 s istovjetnih 4:3 na penale prošao Split.

Druga dva polufinalna para donijela su prolaz Adriatica, koji je u 2004. godištu sa 4:0 svladao Orkan, a u U-9 je škola nogometa Joso Bego iz Šibenika dugo prijetila iznenađenjem, ali je domaćin preokrenuo njihovo vodstvo i pobijedio sa 2:1.


Dakle, u finalu 2004. godišta sastaju se RNK Split i Adriatic, a u 2006. godištu Hajduk i Adriatic.

U kategoriji najmlađih, rođenih 2007. godine igra se zagrebačko finale između Dinama i Šparte Elektre, dok se u 2005. godištu polufinala igraju u vrijeme dok ovo pišemo...

Vaša reakcija na temu