Foto: Ivica Čavka SUTRA KREĆU PRVI KORACI: 'Dolaze nam Bayern, AS Roma, PSV, Red Bull, Perugia, Ancona, Melbourne, Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek...'

SUTRA KREĆU PRVI KORACI: 'Dolaze nam Bayern, AS Roma, PSV, Red Bull, Perugia, Ancona, Melbourne, Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek...'

Stanko Jurić je nekad u Adriatica igrao desnog beka, a Tonio Teklić je osvojio ovaj turnir

Sutra kreće 15. po redu međunarodni nogometni turnir za djecu 'Prvi koraci'. Najmasovniji do sada sa 124 momčadi u pet uzrasnih kategorija koji će igrati na pet terena; Dugopolje, Klis, Park mladeži, Trogir i FESB. Od srijede do subote kada je na rasporedu finalni dan.

- Turnir je najjači do sada. Dolaze nam Bayern, Roma, Red Bull, PSV, Perugia i razne druge nogometne škole iz deset zemalja. Tu je i hrvatska četvorka (Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek nap.a). Prvi put ove godine na turniru imamo Melbourne Knights, klub koji su osnovali Hrvati. Riječ je o najvećem hrvatskom klubu u dijaspori, našli su sponzore, tu će biti deset dana - rekao je u najavi alfa i omega ovog turnira Franko Bogdan, a potom se dotakao dvojice igrača Hajduka koji su također bili dio ove priče, Stanka Jurića i Tonija Teklića.

- Generacija Stanka Jurića je bila top. Stigao je iz Dalmatinca. Deveti je igrač koji ima profesionalni ugovor u raznim klubovima. Vlašić kao godinu dana mlađi igrao za tu generaciju. Tonio Teklić je bio igrač koji je odskakao. Uvijek je bio najbolji igrač ili strijelac. 

Stanko Jurić sada je član Hajduka, no svoje nogometne početke ne zaboravlja.

- To je za mene veoma bitno razdoblje. Uvijek se u Adriaticu jako dobro radilo. Otišao sam kao bolji igrač. Tada sam igrao desnog beka, a kada sam stigao u Dugopolje stavili su me na veznog. Mladima bih poručio da nikad ne odustaju, da vjeruju u svoje snove.

Tonio Teklić svoj je prvi nastup na turniru završio pobjednički.

- Sjećam se da smo osvojili turnir Prvi koraci pobjedom u finalu protiv Dinama. To su lijepe uspomene. Imali smo dobru klapu, trenirali smo izvrsno, imali sve preduvjete za razvoj.

Sutra u 16 sati dva su zanimljiva dvoboja. Na otvaranju novouređene Batarije Trogir će igrati s Romom, dok će Dugopolje na svom stadionu igrati protiv Red Bulla.

Turnir će se uživo prenositi na kanalima PlanetSporta, a službeno otvaranje je sutra u 18.30 sati u centru Mall of Split.

Satnicu i parove možete provjeriti na Facebook stranici Prvi koraci, gdje će se redovito ažurirati rezultati. 

Vaša reakcija na temu