Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka Mladinić Pukštas: Odlično je učiti od Rakitića i Perišića, puno znači što ih imamo u momčadi

Pukštas: Odlično je učiti od Rakitića i Perišića, puno znači što ih imamo u momčadi

'Pokušali smo zaštititi naš gol i to je bio glavni cilj'

Hajdukov prvotimac Rokas Pukštas nakon utakmice u Ružomberoku je o svom nastupu rekao:

- Jako su dinamična momčad, morali smo biti pripremljeni na drugu loptu, ali drago nam je što ćemo igrati s njima i na Poljudu i jako smo uzbuđeni zbog toga.

O svojoj poziciji je kazao:

- Radim ono što mi trener kaže, igram gdje me stavi, sretan sam na obje pozicije. Pokušavam uspješno pomoći momčadi kako bismo pobijedili.

Je li momčad Ružomberoka bolja od Tórnshavna ili su momčadi slične snage?

- Dobra je to momčad, ali igrali su drugačijim stilom na koji smo se morali prilagoditi.

Jeste li zadovoljni rezultatom? 

- Ne možeš reći da si zadovoljan jer svaku utakmicu očekuješ pobjedu, ali smatram da ih možemo dobiti na Poljudu.

Mogu li vas iznenaditi prekidima i dugim loptama?

- Naši su treneri odradili jako dobar posao pokazujući nam video-analize u kojima su nam pokazali kako su igrali u prethodnim utakmicama, stoga smo pokrili sve dijelove prekida i moramo nastaviti raditi to i biti spremni na iznenađenja.

Navijači su kritizirali momčad jer je igrala na sigurno, niste preuzimali rizik kako bi pobijedili i ovdje u Slovačkoj. Što mislite o tome? 

- Ne mislim da smo tako igrali, mislim da smo igrali izvan njihova stila, bila je fizička igra, pokušali smo zaštititi naš gol i to je bio glavni cilj.

Kako se fizički osjećate?

- Jako dobro. 

Imate mnogo dobrih utakmica i mnogo je klubova zainteresirano za vas. Jeste li za sada zadovoljni sobom?

- Zadovoljan sam svojim napretkom u malim detaljima, no svaka je utakmica šansa za poboljšanje nečega. Netko gleda videa i napreduje, imam sreće što imam okolinu koja mi pomaže da budem bolji i da pomognem ekipi. Zadovoljan sam.

Kada se spomene mogućnost odlaska iz kluba, Vaše ime bude među njima? Što nam možete reći o tome. 

- Imam ugovor s Hajdukom i sada igram za njega. To su sve zablude.

Možete li nam reći nešto o nedjeljnoj utakmici protiv Lokomotive?  

- Moramo se odmoriti koliko je to moguće. Bit ćemo spremni. Imamo mnogo igrača, imat ćemo i svježe igrače, ali svi moraju biti spremni.

Da vam je netko rekao prije dvije godine da ćete igrati s Rakitićem i Perišićem u istoj momčadi, što biste mu tada rekli?

- Odlično je učiti od njih, oni su veliki ljudi prije svega, pričaju sa svima, pomažu svim mladim igračima. Jako sam zahvalan što ih imamo u momčadi, to znači puno.

Kada možemo očekivati da ćete se vratiti u seriju zabijanja pogodaka kao što ste to radili prije?

- Moram nastaviti biti pravi u trenutku, imati bolji tajming u svojem kretanju. Nekada me žele ovdje, nekada ondje, izborit ću gol. Moram biti bolji u tajmingu, a moja me momčad stavlja na pozicije iz kojih mogu zabiti.

Vaša reakcija na temu