Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Hajduk Puljak najavio gradnju novog Hajdukovog stadiona, plan je da bude dovršen do 2027. godine

Puljak najavio gradnju novog Hajdukovog stadiona, plan je da bude dovršen do 2027. godine

Predstavio je Gradski projekt Brodarica

Gradonačelnik Ivica Puljak je na Hajdukovoj skupštini najavio obnovu Poljuda, ali i puno bombastičniju vijest - gradnju novog stadiona. Radi se o Gradskom projektu Brodarica kojim bi se nedaleko Poljuda gradio novi Hajdukov stadion, kongresni i poslovni centar te gradski stanovi za dugoročni najam.


Puljak planira da bi radovi mogli početi početkom 2026. godine, a završiti do eventualnih Europskih igara 2027. Projekt bi, po gradonačelnikovom planu, financirali Grad Split, Hajduk i partneri.

Treća faza je gradskog projekta Brodarica, kroz taj projekt bi pokušali realizirati ambicije Hajduka. Gradski projekt Brodarica podrazumijeva novi stadion Hajduka, zatim kongresni centar, poslovni centar i gradske stanove za dugoročni najam - kazao je gradonačelnik, a potom dodao:

- Stari plac se time oslobađa da bude park za kulturne i javne sadržaje sa podzemnom garažom, jer nam ne trebaju tri stadiona.

Što se tiče obnove Poljuda, koju je nazvao fazom 1, rekao je:

- Procjena troškova je 30-40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država. Početak obnove trebao bi uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine.

Faza 2 obuhvaća gradnju novih sadržaja oko Poljuda, a faza 3 je ova najambicioznija koja bi 'bijelima' osigurala novi, moderni stadion. Iako je projekt podijeljen u tri faze, navedeno je da sve počinju istovremeno, odnosno odmah.

Vaša reakcija na temu