Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka PUNA ŠAKA BRADE: Hajduku od transfera Vlašića čak 1,5 milijuna eura!

PUNA ŠAKA BRADE: Hajduku od transfera Vlašića čak 1,5 milijuna eura!

CSKA kupuje mladog igrača za 15 milijuna eura

Nikola Vlašić ostaje u Moskvi! CSKA i Everton dogovorili su detalje o prodaji. Moskovski će klub na Goodison poslati 15 milijuna eura i određeni postotak od buduće prodaje, a Vlašić je s ruskom momčadi potpisao petogodišnji ugovor. Očekivan je to rasplet priče u kojoj se Vlašić sjajno snašao u Rusiji, bio jedan od glavnih motora svoje momčadi i cijele lige. U cijeloj će priči nešto zaraditi i Hajduk. 'bijelima' bi od ovog transfera iz fonda solidarnosti trebalo pripasti oko 420.000 eura. 

To nije sve, u ugovoru kod prodaje Vlašića iz Hajduka u Everton stoji da 'bijeli' imaju 5 posto na iznos do 8,8 milijuna eura, što je u ovom slučaju dodatnih 440.000 eura.

No, ni to nije sve, jer po istom ugovoru Hajduku pripada još 10 posto od razlike između dva transfera. Dakle, Vlašić je iz Hajduka u Everton prodan za 8,8 milijuna eura, a sada ide iz Evertona u CSKA za 15 milijuna eura. Razlika je 6,2 milijuna, što je iznos od kojega Hajduk ima 10 posto, dakle 620.000 eura.

Dakle, kad se sve zbroji, 'bijelima' bi trebalo pripasti cca 1.480.000,00 eura.

Vaša reakcija na temu