Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Rakitić: Nekima mogu biti i otac. Poštujemo se mladi i stariji, prelijepo je biti ovdje

Rakitić: Nekima mogu biti i otac. Poštujemo se mladi i stariji, prelijepo je biti ovdje

'Kum je dosta napadao da moram zabiti. Sve se lijepo poklopilo'

Ivan Rakitić zabio je prvi pogodak u dresu Hajduka.

- Dosta puta me zvao kum i rekao da je 'vrijeme'. Jako sam sretan i ponosan. Bilo je bitno otvoriti dobro utakmicu. Bili smo jako ozbiljni od prve minute. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Zabiti prvi gol doma, pred 20.000 ljudi. Odličan dan za sve nas, fantastično. Moramo nastaviti ovako, odmoriti se i krenuti dalje - rekao je Rakitić, a potom na pitanje o angažmanu svih 90 minuta odgovorio:

- Moramo biti sretni da smo skupa. Imamo priliku igrati pred 20.000 ljudi, stvarno je prelijepo igrati. Moramo biti sretni i uživati, boriti se od prve sekunde, dati sve od sebe. Kada vidiš da lopta ide, da si blizu, uživali smo i bez lopte. To je znak da je momčad zajedno, da radimo. O tome smo pričali i na poluvremenu.

Prošao si puno svlačionica i momčadi, dojam je da vlada zajedništvo među vama?

- Jest, od prvog dana je prelijepo biti u svlačionici, na putu, u hotelu, kad se nađemo svako jutro na stadionu. Lijepo je biti skupa. Radimo, borimo se. Ima nas 27-28 igrača, svatko se bori za svoje mjesto. Kada jedan ne može, onda uskače drugi. To je bitno za cijelu momčad. Ovaj rezultat nije slučajnost. 

Što kažeš na mlade igrače?

- Ne moramo o brojkama i godinama. Nekima mogu biti i otac. Prelijepo je biti ovdje. Zajedno radimo i borimo se, poštujemo se mladi i stariji. Vidi se veliko zajedništvo, kao obitelj, stožer, cijeli klub...Moramo nastaviti ovako, zahvaliti našoj publici. Preko 20.000 ljudi u nedjelju navečer, to nije jednostavno i normalno. Ne moramo previše pričati već utakmicu po utakmicu.

Obitelj se dobro snašla u Splitu?

- Je, danas su bili prvi put svi zajedno tu. I kum, i njegova žena, i moji svi. Kum je dosta napadao da moram zabiti. Sve se lijepo poklopilo. Sad ćemo se svi zajedno okupiti doma, to je najljepše.

Devet kola je iza nas, Hajduk je na vrhu. Ima li mjesta euforiji?

- Neka naši navijači polude, uživaju. Mi njih osjećamo. Moramo još više raditi i boriti se. Tek je četvrtina prvenstva. Ima još jako puno toga. Sad smo sretni i veseli, ali smo motivirani, jedva čekamo idući trening, da se pripremamo kako treba. Jedva čekamo da završi ova stanka i onda napadnemo prvenstvo - zaključio je Rakitić. 

Vaša reakcija na temu