Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr RASTANAK S MLADIM NAPADAČEM: Franko Kovačević odlazi iz Hajduka!

RASTANAK S MLADIM NAPADAČEM: Franko Kovačević odlazi iz Hajduka!

Rudeš je aktivirao otkupnu klauzulu

Franko Kovačević odlazi iz Hajduka. Ostalo je samo još da se završno riješi papirologija, a interesantno je da je Rudeš aktivirao odštetnu klauzulu.

Priča je sljedeća: Kovačevića trener Oreščanin nije imao u svojim planovima prošle zime, te ga nije ni vodio na pripreme u Tursku. Interesa za mladim napadačem je bilo, htjela ga je i Lokomotiva, no to se nije realiziralo, te je pušten na posudbu u Rudeš, gdje je odradio proljetni dio sezone.

Međutim, u ugovor je stavljena otkupna klauzula od 300.000 eura. Rudeš je ispao u Drugu ligu, ali je istu aktivirao. Moguće je i da neki drugi klub odmah otkupi Kovačevića od Rudeša, spominju se neke inozemne momčadi, no do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli otkriti eventualnu buduću destinaciju.

Sigurno je jedino da Kovačević odlazi iz Hajduka, gdje je ukupno u dvije sezone upisao deset nastupa, ali ne može se reći da je dobio pravu priliku. Sada će potpunu nogometnu afirmaciju pokušati pronaći u nekoj novoj sredini... 

Vaša reakcija na temu