RAT VRATARA Pletikosa: Gledajući Hajdukovu povijest, paradoks je da se kupuju čuvari mreže

RAT VRATARA Pletikosa: Gledajući Hajdukovu povijest, paradoks je da se kupuju čuvari mreže

Na turniru će sudjelovati 190 vratara u 11 kategorija

Sutra u 11 sati na terenima Uniona na TTTS-u starta peti humanitarni turnir Rat vratara. Turnir traje dva dana, na njemu će sudjelovati 190 vratara u 11 kategorija.

- Krenuli smo od ničega, napravili smo nešto. Imamo 11 kategorija, odbili smo sigurno 50 djece jer smo kratki s vremenom. Biti vratar je specifično. Danas je vratar vrlo bitan u nogometu - rekao je glavni organizator Milenko Bikić, a zatim se dotakao Hajduka.

- Maksimum sam sebe dao kako bih pokušao dovesti djecu iz Hajduka. Garnitura na čelu s Gojunom nema smisla za to. Prošle godine jedina veza s Hajdukom je bio Ivica Roguljić koji je u stožeru prve momčadi. Žalosno je reći da nemamo nikakvog odnosa. Čak su rekli ako koji vratar dođe i ozlijedi se da može uzeti ispisnicu. Ovaj se turnir organizira zbog djece. 

Turnir je podržao i Mladen Pralija.

- U naše vrijeme puno toga nije bilo. Danas je to na puno većoj razini. Ovo puno znači za djecu. 

Hajdukovu vratarsku školu posebno je istaknuo Ivan Pudar.

- Po meni smo svi u Hajduku bili najbolji. Svi smo bili kapetani i dali sve od sebe. Volio bih da u određenom momentu sakrijemo nešto od javnosti. Kada vidim danas kako neki rade, nisam baš zadovoljan. U Hajduka sam u zadnje dvije godine bio tri puta, na komemoraciji. 

Tonći Gabrić također je dio ove priče.

- Drago mi je da smo svi treneri i našu školu održavali. Žao mi je što su iz Hajduka prošle godine otišla četiri domaća vratara, ne pamtim da se to dogodilo.

Vladimir Balić dio karijere proveo je u Hajduku.

- Ovaj projekt koristi mnogim vratarima i Hajduku jer će dio njih doći tamo. Šest prijelaznih rokova, otkad smo mi otišli, nijedan vratar nije stigao u omladinsku školu Hajduka. Netko je napravio štetu, Grbić je trebao biti prvi golman, a nakon toga bi ga se prodalo. 

Stipe Pletikosa nalazi se na plakatu Rata vratara.

- Drago mi je što sam među ljudima koji su imali velik utjecaj na moju karijeru. Bike (Milenko Bikić nap.a.) mi sada trenira sina. Žao mi je što nitko od njih sada nije u Hajduku. Postulati koje je Beara postavio u Hajduku su pravi temelj za razvoj vratara. Korijeni moraju ostati uvijek isti - rekao je Pletikosa, a zatim se dotakao aktualne Hajdukove vratarske križaljke.

- Gledajući Hajdukovu povijest, a ne umanjujući vrijednost Posaveca, paradoks je da Hajduk kupuje vratare - zaključio je Pletikosa.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46829, "");
Pregledaj komentare