Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka RAZGOVOR S POVODOM 'Imao sam svlačionicu kakvu svaki trener može samo poželjeti'

RAZGOVOR S POVODOM 'Imao sam svlačionicu kakvu svaki trener može samo poželjeti'

'Moj dogovor s predsjednikom je bio jasan od prvog dana'

Mislav Karoglan u srijedu odrađuje posljednji trening s Hajdukovom prvom momčadi. Nakon odlaska Valdasa Dambrauskasa on je vodio 12 službenih utakmica, te upisao osam pobjeda i četiri remija. Nema niti jedan poraz. Upitali smo ga je li zadovoljan učinkom?

- Generalno sam zadovoljan, posebno igrom u derbijima, gdje imamo deset od mogućih 12 bodova. U ostalima nisam do kraja zadovoljan, u nekima smo trebali proći bolje, ali generalno ostaje činjenica da smo neporaženi.

Što biste promijenili da možete vratiti vrijeme?

- To da smo imali jako puno ozljeda i ništa drugo. Pukštasa i Prpića smo ozbiljnije približili prvoj momčadi, sve skupa je to bilo pozitivno.

Biuk?

- On je projekt još od trenera Tramezzanija i ne možemo za to uzeti zasluge. Kapetanska traka Biuku je jedna od stvari kojima smo htjeli dati vrijednost mladim igračima, o tim stvarima smo vodili računa.

Bilo je utakmica u kojima ste vodili, nekad i dva razlike, a niste pobijedili.

- Prvi dan sam postavio tezu da su za sve dobro zaslužni igrači, a sve loše ide meni. Detaljnije analize ostaju intima u svlačionici i nikad nisam želio ići s tim vani. Mogu samo reći da smo protiv Dinama imali 60 vrhunskih minuta, bili bliže pobjedi, a meni osobno je najbolja partija bila Osijek, pobjeda od 3:1.

Momčad preuzima Ivan Leko, kako gledate na sve to skupa?

 - Moj dogovor s predsjednikom je bio jasan od prvog dana. Klub je ostvario ono što je bio target od prvog dana - gospodin Leko je veliko ime. Treba naglasiti da je sve je u skladu s dogovorom. On je bio Hajdukova želja, a moj dogovor s klubom je bio kristalno jasan od prvog trenutka. Za mene je dogovor svetinja i sve je ispoštovano. Radio sam predano do kraja.

Jeste li uopće mogli zamisliti da ćete samostalno voditi seniore Hajduka?

- Došao sam u Hajduk iz Zadra u Akademiju. Netko je prepoznao taj rad, hvala šjor Bori i ljudima u Akademiji koji su vjerovali u mene. kad sam ušao u prvu momčad, priključen sam radu dva strana stožera, što je izvrsno iskustvo. Možemo pričati o jednom uspješnom ciklusu.

Možete li još malo o stranim stožerima, pogotovo Dambrauskasu? Mnogima je ostao dojam da niste nakon njega puno promijenili, drugi kažu da je Hajduk pod Vama bio okomitiji...

- Upoznao sam dva krasna gospodina. Valdas je osvojio Kup, bio je uspješan. Svaki trener nosi svoje, mi smo po temperamentu i u puno toga različiti, a uvijek treba cijeniti ljude s kojima si radio. Svaki trener ima svoj identitet, mogu reći da je meni intenzitet majka i da ne vidim nogomet bez presinga, on je budućnost Hajduka.

Što dalje?

- Nema odmora, klub mi je predstavio ulogu u kojoj mogu biti koristan. Moram zahvaliti svom stožeru i igračima na podršci koju sam imao ova tri mjeseca.

Možete li nešto savjetovati nasljedniku? Obojica ste iz Imotske krajine, poznajete li se uopće?

- Osobno se ne poznamo. Nemam mu što savjetovati, Hajduk je dobio vrhunskog stručnjaka, navijat ću životom za ovaj Hajduk. Momčad je dobra, treba mu dati vrijeme, on sigurno ima jasnu viziju, sve momčadi su mu igrale prepoznatljivo.

Navijače uvijek zanima kakva je atmosfera u svlačionici...

- Imao sam svlačionicu kakvu svaki trener može samo poželjeti. A volio bih da to pitate i igrače.

Koja Vam je nova uloga na Poljudu?

- Trebao bih biti suradnik Jakobušića i Nikoličiusa za sportska pitanja, njima na raspolaganju do ljeta, a bitno je i da će većina mog stožera biti vraćena na mjesta u Akademiji.

Na kraju nešto jako bitno, s čim smo mogli i otvoriti razgovor. Sve vrijeme na klupi ste imali velikih problema s glasom...

- Da, bila je to dosta otegotna okolnost. Imao sam u kratkom vremenu dvije operacije glasnica. Sad to ide na bolje.


Vaša reakcija na temu