Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Šibenik RAZGOVOR S POVODOM Ivan Delić: Navijači me zovu, ali nema potrebe, želim pobijediti za svoj klub Šibenik!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

RAZGOVOR S POVODOM Ivan Delić: Navijači me zovu, ali nema potrebe, želim pobijediti za svoj klub Šibenik!

Volio bih do kraja prvenstva upisati 'double-double' učinak

Ivan Delić jedan je od najboljih igrača Šibenika ove sezone, a uoči utakmice s Dinamom propustio je nekoliko treninga...

- Fibrica, viroza. Igrao sam pod temperaturom protiv Istre, gdje smo stali u bloku i na brze kontre uspjeli pobijediti. Nisam puno radio u fazi obrane, kažem, igrao sam bolestan, ali uspio sam zabiti pogodak. Uoči Dinama još nisam odradio niti jedan trening, ali krenut ću s trčanjem danas i vjerujem da ću biti spreman za nedjelju - rekao nam je Delić.

Šibenik je imao dosta amplituda ove sezone...

- Prvi dio prvenstva je bio jako dobar, u drugom nije to bilo toliko loše, koliko je rezultatski izgledalo ružno u par utakmica, ali onda smo se opet vratili. Nismo imali dobar kontinuitet kao u jesenskom dijelu, no bilo je nekoliko jako dobrih partija. Dobijemo li obje utakmice do kraja, mogli bismo se boriti za sedmo misto. 

Zabio si devet golova, koliko si zadovoljan svojim učinkom?

- Može bolje. Najzadovoljniji sam što sam dobio priliku igrati u kontinuitetu. Zahvalan sam klubu Šibeniku i trenerima, osjećam se super. Imam 23 godine, četiri sezone imam nastupe u HNL-u, a ovo mi je tek prva da stalno igram.

Uz devet golova imaš i isto toliko asistencija, gdje si čak vodeći u ligi...

- Mislim da se sad Bočkaj dodavanjem za gol u prošlom kolu izjednačio. Prezadovoljan sam. Trudim se biti aktivan, prisutan. Nisam sebičan i volim podvaliti loptu kad mi se pruži prilika. Neki mi zamjeraju da mi je mana što nisam sebičniji kao napadač, ali ne slažem se s tim.

Jesi li svojim igrama privukao pažnju i drugih klubova?

- Nemam pojma, nadam se da jesam. Volio bih još ove dvije utakmice do kraja dati sve od sebe, a onda ima vremena za zbrajanje dojmova i takve teme. Trenutno mi je fokus samo na teren.

Zovu li te navijači Hajduka? Daju li podršku uoči dvoboja protiv Dinama? 

- Zovu, pitaju, mole me. Ali nema za tim potrebe. Ja želim pobijediti za svoj klub Šibenik i za svoje navijače. Normalno je da ljudi u Splitu žele da Hajduk bude prvak, bilo bi i lijepo da derbi u zadnjem kolu odlučuje zbog atmosfere, ali što se nas tiče, ja ću dati sve od sebe zbog Šibenika. U svaku utakmicu ulazim maksimalno, dajem koliko god mogu za klub u kojemu igram. 

Ti si dijete Hajduka, koliko si danas bolji igrač u odnosu na vrijeme kada si bio na Poljudu?

- Sve je to iza mene. Ostale su uspomene. Meni su lijepe, ali to je daleko. Imao sam tada 18-19 godina, sa 20 sam išao na prvu posudbu. U Hajduku II sam imao jako dobrih utakmkica, da ih sad ponovim, bilo bi to čudo od igre. Pamtim izdanja protiv Gorice, Dinama II, čak i Šibenika, koji se tada borio za vrh, zatim Varaždina...

Zaigrao si i za prvu momčad, ali kratko...

- Dobio sam priliku na kapaljku. Kakav ćete dojam ostaviti kad jednu utakmicu uđete 10-15 minuta, pa te dvije nema, a onda te još spuste u drugu momčad? Ali nema veze, pamtim samo sretne trenutke.

Kako ćeš se osjećati u atmosferi punog Šubićevca, igrao si već u sličnim ambijentima...

- Igrat ću kao i veliku većinu sezone. Pune i prazne tribine neće mi predstavljati ništa, stvarno uvijek dajem koliko god mogu. Pozitivan sam, a pravi nogometni ambijent mi može samo biti dodatni poticaj.

Dinamo je favorit, bolja su momčad od Šibenika... 

- Oni jesu bolji, kvalitetniji, posloženiji. Ali to je balun, svaka je utakmica za sebe. Ako uđemo kvalitetno u utakmicu, možemo igrati protiv svakoga.

Kakvo imaš mišljenje o treneru?

- O Deanu Računici mogu kazati samo sve najbolje. Velik je pritisak na njemu i nije se lako nositi se s tim. Meni je on baš super, a i treninzi su jako dobri.

Poruka za kraj... 

- Volio bih do kraja prvenstva zabiti svoj deseti gol i asistenciju. zaokružiti obje statistike na 'double-double' učinak.

Vaša reakcija na temu