Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
REAKCIJA IZ STANOVA Svetko Ćustić: Davor Šuker mi je obećao da će doći u Zadar i pomoći, ali to nije napravio

REAKCIJA IZ STANOVA Svetko Ćustić: Davor Šuker mi je obećao da će doći u Zadar i pomoći, ali to nije napravio

'Za HNS Zadar postoji samo jedan dan u godini, kada se tu moraju pojaviti iz protokola'

NK Zadar je objavio sljedeće priopćenje:

'Žalbeno tijelo za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza odbilo je žalbu Nogometnog kluba Zadar na Odluku Komisije za licenciranje HNS-a od 18.04.2019., kojom klubu nije izdana Licenca za II. HNL za natjecateljsku sezonu 2019./20.

Odluka Komisije je time potvrđena te NK Zadar nije dobio licencu za II. HNL. Odluka Žalbenog tijela je konačna i obvezujuća te protiv iste nije dozvoljena žalba.

U obrazloženju Odluke stoji da Licenca Nogometnom klubu Zadar nije dodijeljena zbog neispunjenja pet kriterija koji nose oznaku 'A' i to dva infrastrukturna (natkrivena sjedala i pomoćno igralište) te tri financijska.

Nogometni klub Zadar ovu je odluku zaprimio danas, a jedina preostala mogućnost jest žalba najvišem izvršnom tijelu HNS-a, Izvršnom odboru.

- Ne mogu reći da me ova odluka iznenadila u tom smislu jer sam od početka znao da neke kriterije jednostavno nećemo moći ispuniti. To se prvenstveno odnosi na infrastrukturu i dugovanja iz prošlosti koja smo zatekli. Iznenadila me utoliko što sam imao obećanje izravno od Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, da će doći u Zadar i pomoći nam u rješavanju prvenstveno infrastrukturnih pitanja. To se, nažalost, nije dogodilo, jer očito za HNS Zadar postoji samo jedan dan u godini, kada se tu moraju pojaviti iz protokola. Sve ono što je Zadar dao hrvatskom nogometu očito nema nikakav značaj i nitko se nije niti malo potrudio da nam pomogne, makar u tom infrastrukturnom dijelu. S druge strane, obavijestili smo odgovorne ljude u Gradu Zadru o toj situaciji, ali nažalost, ni s te strane reakciju nismo dobili. Zadar, grad koji je dao četiri viceprvaka svijeta, danas je grad bez adekvatnog nogometnog igrališta i to je naša realnost - kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar.

- Što se financijskih kriterija tiče, napravili smo sve što smo mogli. Riješili smo velik dio dugovanja koja smo zatekli, a preostali dio smo, kroz pregovore s vjerovnicima, umanjili i dogovorili obročnu otplatu. Pritom smo redovito izvršavali sve obveze prema sadašnjim igračima i zaposlenicima, što u prošlosti nije bio slučaj. Angažirali smo i profesionalni računovodstveni servis da se brine o financijama i u tom dijelu smo napravili korak naprijed. No, HNS očito više nema razumijevanja za naše probleme iz prošlosti, a sa sredstvima koja imamo jednostavno ne možemo paralelno rješavati toliko starih dugova, održavati normalno tekuće poslovanje i još graditi infrastrukturu i sportski rezultat.

Što ova odluka znači za budućnost NK Zadra?

- Prvo treba iskoristiti svaku pa i najmanju preostalu mogućnost, jer Zadar zaslužuje igrati Drugu ligu, što smo ovogodišnjim rezultatima i potvrdili. Onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Mislim da svi koji imalo prate nogomet mogu vidjeti koliko smo napravili i koliko se toga promijenilo u Nogometnom klubu Zadar u posljednje dvije i pol godine. Pokazali smo da se poštenim i predanim radom može napraviti jako puno. Riješili smo i dalje rješavamo stara dugovanja, vratili smo klub u Drugu ligu, podigli omladinski pogon koji je bio u rasulu, malo pomalo uređujemo i Stanove i Bagat onoliko koliko možemo, pokrenuli smo niz novih projekata kojima iz dana u dan stvaramo i širimo pozitivnu sliku o klubu… Ako to ne vidi ili ne želi vidjeti onaj tko bi trebao, mi sami ćemo teško nastaviti ovu borbu - zaključio je Ćustić.'

Vaša reakcija na temu