Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Real Madrid u svom stilu srušio Bayern i plasirao se u finale Lige prvaka

Real Madrid u svom stilu srušio Bayern i plasirao se u finale Lige prvaka

Na Wembleyu će odmjeriti snage s Borussijom Dortmund

U drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, Real Madrid je na Santiago Bernabeuu slavio protiv Bayerna 2:1.

Prvo poluvrijeme zasigurno je bilo obilježeno dominacijom kraljevskog kluba. Bili su bolja i konkretnija momčad, pripao im je posjed, a imali su i više udaraca prema vratima. Dvije najbolje prilike u prvom dijelu imao je Vinicius Junior, ali vratnica i raspoloženi Manuel Neuer spasili su Bavarce. 

Nakon predaha Bayern je bio nešto bolji nego u prvom dijelu, ali Real je još uvijek bio dominantniji i konkretniji protivnik. Vinicius Junior zadavao je bavarskoj posljednjoj liniji glavobolje i silne probleme. Nisu imali recept za zaustavljanje brzonogog Brazilca, ali doza sreće i Neuerove genijalnosti održali su ih u utakmici. 

A potom su, u 68. minuti, propuštene prilike došle na naplatu. Harry Kane je poslao sjajnu dugu loptu za Alphonsoa Daviesa, koji je silovitim i preciznim udarcem matirao Andriya Lunina i doveo Bavarce u vodstvo. 

Real se tada našao u zaostatku, u poziciju u kojoj su tradicionalno najopasniji. Samo četiri minute su im trebale da zatresu mrežu nakon kornera, ali pogodak je ipak poništen zbog prekršaja u napadu kojeg je počinio kapetan Nacho Fernadez. U svakom slučaju, time su navijestili Bayernu da ih do kraja očekuju teške muke.

Sve adute je Carlo Ancelotti poslao u napad, a u konačnici se, kao i obično, isplatilo. Vinicius Junior je u 88. minuti uputio udarac, koji je na prvi pogled izgledao kao laki plijen za Neuera, ali vratar Bayerna krivo je procijenio let lopte i loše reagirao, a Joselu se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te pogodio za izjednačenje.

Samo tri minute kasnije, Real je ponovno poentirao, a strijelac je ponovno bio Joselu. Do kraja susreta Madriđani su održali stečenu prednost te se zasluženo plasirali u njihovo 18. finale Lige prvaka. 

Nakon jučerašnjeg trijumfa Borussije Dortmund te današnjeg Realovog, finale je spremno. Očekuje nas atraktivan susret na Wembleyu. S jedne strane gladna Borussija koja će posljednji put biti predvođena legendom Marcom Reusom, a s druge strane specijalisti ovog natjecanja s nepobitnim pobjedničkim mentalitetom, Real Madrid. U svakom slučaju, gledat ćemo pravu nogometnu poslasticu. 

Vaša reakcija na temu