Foto: Ivica Čavka RIJEČ POBJEDNIKA Vedran Kazazić: Pokazali smo tko je gazda u Makarskoj!

RIJEČ POBJEDNIKA Vedran Kazazić: Pokazali smo tko je gazda u Makarskoj!

Čim je nula u rubrici primljeni golovi znači da smo odigrali dobro - kazao je Teo Strunje

Teo Strunje bio je zadovoljan nakon pobjede u prvom finalnom susretu.

- Čestitke igračima na pravoj predstavi. Čim je nula u rubrici primljeni golovi znači da smo odigrali dobro. Moram biti zadovoljan, pogotovo s fazom obrane. Vrgorac nije nimalo bezopasna ekipa. Puno je tu rutiniranih igrača s Jelavićem koji je vrhunski realizator. Martinac je dvije godine zaredom najbolji strijelac lige. Limitirali smo ih dobro, našoj pobjedi nema zamjerke.

Trkački djelujete dominantno, ali realizacija je štekala?

- Kada ste stalno u visokom presingu, ostaje malo svježine za završnicu. Naš je cilj da stvaramo što više prilika, a gol će uvijek doći. Meni je bitno da se obrana u ovakvim utakmicama odigra kako treba jer ona odlučuje prvaka.

Ozlijedio se prvi vratar Bašković, zamijenio ga je Herceg?

- Njih dva su na vrhunskoj razini. Fićo je reprezentativni kalibar, samo zbog toga je prvi golman. Nemamo problema i kada Jakša stane na gol. Tako je bilo lani, sada je isto fantastično reagirao.

Već u nedjelju je drugi susret?

- Svjesni smo značenja te utakmice. Ona usmjerava seriju na nečiji mlin do kraja. Ne smijemo dopustiti da nam oduzmu domaći teren, da se moramo ići vaditi u Vrgorac. Sjećamo se lanjskog finala kada se Split morao doći vaditi u Makarsku. Znamo kako je završilo. Učinit ćemo sve da tu utakmicu dobijemo. Vrgorac ima svoju kvalitetu, na domaćem terenu je možda uz najkvalitetnija ekipa u Hrvatskoj.

Koliko će susret u nedjelju biti drugačiji?

- Mislim da će uspjeti oporaviti Luku Sutona jer nemaju ga više za što čuvati. Mislim da u koncepciji igre neće biti razlike. Vidjet ćemo koja će se momčad u dva dana uspjeti bolje regenerirati. Činjenica je da smo mi fizički spremniji, ali naša je potrošnja u prvom susretu bila puno veća od njihove. Hvala našim navijačima, ali i Vrgorčanima. Stvarno je užitak biti sudionik ovakvih utakmica - zaključio je Strunje.

Vedran Kazazić bio je prvo ime Makarana. Gol i asistencija trasirali su Novom Vremenu put do prve pobjede u finalu.

- Prva utakmica Novog Vremena u finalu u kojoj smo mi favoriti. Pokazali smo tko je gazda u Makarskoj i zasluženo pobijedili.

Dominirali ste od prve minute?

- Mislim da smo igrali dobro, danas je realizacija strašno nedostajala. Dvije, tri stative, nekoliko promašenih zicera, to nam se ne bi smjelo događati. 

Je li Vrgorac pružio ono što ste očekivali?

- Pružili su otpor, stali su čvrsto nazad. 

Kakva će biti druga utakmica?

- Mi idemo isto, dobro nas je spremio Ivo Katušić. Kući idemo sto posto, nikome nećemo priznati da je bolji od nas u Makarskoj.

Ove sezone u Makarskoj imate 18 pobjeda, stopostotan učinak...

- Što reći o toj seriji. Ne pamtim da je itko u Hrvatskoj to napravio. Kad svi damo 300% to rezultira ovakvim serijama. Igrali finale ili s ekipom koja je na dnu idemo isto. To je ključ.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14