Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ROBERT PALIKUĆA: Nakon dominantnog slavlja na Poljudu, jako smo vjerovali u naslov prvaka!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

ROBERT PALIKUĆA: Nakon dominantnog slavlja na Poljudu, jako smo vjerovali u naslov prvaka!

'Odlučni smo da uspješno okončamo sezonu'

Sportski direktor Rijeke Robert Palikuća u razgovoru za Sportske novosti dotakao se brojnih tema. 

- Jako smo vjerovali u naslov, pogotovo nakon što smo onako dominantno slavili na Poljudu, ali i zato jer smo u ostalim utakmicama izgledali dobro i zrelo. Zato nas je taj rezultatski pad pogodio. Ali, sada je dobro, vratio se optimizam. Odlučni smo da uspješno okončamo sezonu nakon što smo doživjeli to razočaranje zbog ispadanja iz utrke za naslov - rekao je Palikuća, a zatim se dotakao dvostrukog ogleda s Hajdukom. Prvo na Rujevici u nedjelju, a zatim i u finalu kupa na Poljudu.

- Nedjeljni derbi je uvertira za finale kupa. Što se tiče finala, jako sam uzbuđen, jedva čekam tu utakmicu, mislim da će biti najvrući derbi sezone. Drago mi je da se finale igra na Poljudu koji će biti rasprodan. Kada igramo protiv Hajduka na tribinama se osjeti posebna atmosfera. Naše međusobne utakmice su uvijek odlične. Mislim da u finalu nema favorita.

Prokomentirao je Palikuća i sve glasnija šaputanja da će Goran Tomić i Josip Drmić na kraju sezone otići u Dinamo.

- Uloga Gorana Tomića u našoj je priči ogromna, razvio je mlade igrače, digao ih do toga da mogu igrati i najteže utakmice, a na sve je to dodao i široku taktičku lepezu rješenja. Ne da nema razloga za kritiku, nego, dapače, njegov rad je fantastičan. Savršen za Rijeku. Nažalost, u Hrvatskoj čim se otvori neki minimalni prostor za lošu priču, ona se jako naglašava, premda je u stvarnosti nema. Dinamo nas o interesu za Tomića nije obavijestio, niti nam je Tomić rekao išta na tu temu, tako da mislim da je ovdje riječ o medijskim željama ili kombinacijama. Tomić je tijekom sezone napravio najviše od svih hrvatski trenera po pitanju razvijanja igrača, ali i igre. Njegova je klasa neupitna. Što se nas tiče, Tomić je trener koji će i sljedeće sezone voditi Rijeku. Diše za klub, odlična je osoba, stručnjak koji se ne libi razvijati igrače i igru. Nema puno trenera koji imaju takve vrline. Postoji ugovor koji puno toga diktira. Tomić je naš trener i prezadovoljni smo s njegovim radom. Nemamo signala oko njegovog mogućeg odlaska. Dapače, zajedno planiramo građenje momčadi. Što se Drmića tiče istina je da ima džentlmenski dogovor s klubom da će ostati u Rijeci, osim ako ne dobije ponudu koju je realno nemoguće odbiti. Je to ponuda iz Liga petice ili neka druga nemoralna ponuda, vidjet ćemo. Drmić je fantastičan igrač, strijelac, koji strahovito doprinosi igri. Nevjerojatan profesionalac. Svjesni smo da ćemo ga možda izgubiti. No, on je iskren čovjek, iznimno odan klubu. U ovom trenutku ga zanima samo Rijeka i lov na trofej.

Vaša reakcija na temu