Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka S Gripa otišao još jedan igrač, za iduću sezonu otvorena i opcija ABA lige

S Gripa otišao još jedan igrač, za iduću sezonu otvorena i opcija ABA lige

S obzirom da sezona nije odigrana do kraja i ostali igrači Splita su se odrekli dijela potraživanja

Hrvatski košarkaški savez je i službeno donio odluku o prekidu odnosno poništavanju tekuće sezone u svim ligama. Već i prije te objave u hrvatskim su se klubovima na određene poteze kako bi što bezbolnije prošli kroz ovaj težak period. S obzirom da je teško očekivati kako će se nastaviti regionalna natjecanja i na Gripama su razmišljali u pravcu racionalizacije. Već ranije otišao je Jamel Morris, a i drugi Amerikanac u redovima 'žutih' James Washington je sporazumno raskinuo ugovor te otišao u Poljsku gdje živi s obitelji. 

S obzirom da sezona nije odigrana do kraja i ostali igrači Splita su se odrekli dijela potraživanja. Ugovor za iduću sezonu od stožernih igrača imaju Pavle Marčinković, Toni Perković, Antonio Vranković, a opciju produžetka suradnje imao i Mateo Kedžo. Među igračima kojima na kraju sezone ističe ugovorna obveza nalaze se Darko Bajo, Tomislav Gabrić, Maj Kovačević i Mate Kalajžić. S njima će se vjerojatno voditi i razgovori o mogućem produženju, te bi netko od njih mogao i iduće sezone biti na Gripama. 

Otvorena je i opcija kojoj će Split iduće sezone igrati ABA ligu. Regularni dio sezone Druge ABA lige je završio, a Split je završio na drugom mjestu. Pojava koronavirusa spriječila je odigravanje doigravanja Druge ABA lige, a s druge strane nije odigrano posljednje kolo ABA lige. U toj varijanti najrealnija je opcija da se liga zaključi bez ispadanja, a da se od iduće sezone proširi na 14 klubova. Tada bi ta dva nova kluba bili Borac i Split, s obzirom da je klub iz Čačka kraj regularne sezone Druge ABA lige zaključio na prvom mjestu.

Vaša reakcija na temu