Saša Bjelanović: Nama i dalje prihod od prodaje omogućava pokrivanje tekućih potreba kluba, ali prioritet nam je zadržati mlade igrače

Saša Bjelanović: Nama i dalje prihod od prodaje omogućava pokrivanje tekućih potreba kluba, ali prioritet nam je zadržati mlade igrače

Mislim da ova situacija Saidu neće puno odmoći

Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović prvog dana početka priprema pred nastavak sezone je rekao:

- Mi imamo neke svoje ideje i planove kako odraditi prijelazni rok. Tek je počeo, mnogo toga će ovisiti o tržištu. Normalno je da se u ovoj fazi kontaktira, skupljaju informacije o puno igrača. Znamo koji su nam prioriteti. Najpotrebnije su nam pozicije stopera i napadač, sve radimo u koordinaciji s trenerom i stožerom.

Said je prebačen u drugu momčad.

- Said je igrač koji je prošle godine bio prvi strijelac i nastojat ćemo ostvariti transfer. Realizacija nije blizu, ali se radi na tome. Objasnio sam mu situaciju, on je to i prihvatio. Mi imamo dosta upita i interesa za njega, mislim da mu ova situacija neće puno odmoći.

Zatim je dodao da nitko od ovih koji su prebačeni u drugu momčad neće ići u Tursku, pa odgovorio na pitanje koliko toga diktira financijska situacija, ima interesa za mlade igrače...

- Nije od jučer da Hajduk uprihođuje i zatvara budžet s prodajom igrača. Nažalost, nama i dalje taj prihod omogućava pokrivanje tekućih potreba kluba, tako da će i ovaj prijelazni rok biti u tom smjeru. Zadani su ciljevi, ali nama je apsolutno prioritet zadržati mlade igrače koji su traženi. Oni su bogatstvo kluba na kojima želimo graditi priču, napravit ćemo sve da ih zadržimo.

Neka imena potencijalnih pojačanja su počela izlaziti...

- Puno imena se spominje. Imamo svoje ideje i razgovore, ali o tome ne bih. Za nepunih mjesec dana nam je utakmica u Osijeku, tako da nam je u ointeresu da se kadar što prije definira. Svi su u Hajduku na prodaju, a koga bi mi želili i za koga ponude dolaze, to je drugo pitanje. Imamo svoje ideje koga bi zadržali, a koga ne bi. Moramo gledati i da ne oslabimo momčad.

O ozlijeđenima je kazao:

- Ismajli i Lopez bi se trebali vratiti na početku priprema u Turskoj, Beširoviću treba još mjesec i pol do povratka na teren. Posavec je trenutno bolestan, ali će do odlaska u Tursku biti u kadru.

Izabran je novi Nadzorni odbor... 

- Na prvoj sjednici NO-a u subotu 5. siječnja ćemo se imati vremena bolje upoznati - kazao je Bjelanović te zaključio s pogledom na sljedeću sezonu:

- Cijela ova sezona je tranzicijska, gdje pokušavamo napraviti temelje za 2019/20, gdje bi startna pozicija svlačionice bila puno povoljnija nego na početku ove sezone. Bez obzira na puno problema, rezultat nam uvijek mora biti imperativ.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14