Saša Bjelanović: Predstavnici Cityja stižu na razgovor o statusu Palaverse

Saša Bjelanović: Predstavnici Cityja stižu na razgovor o statusu Palaverse

'Zbog Ultre travnjak neće biti spreman do prvog kola HNL-a'

Hajduk je danas započeo s pripremama za iduću sezonu. Nakon prozivke pred novinare je stao sportski direktor Saša Bjelanović.

- Prijelazni rok službeno nije počeo, ali normalno da radimo na tome i ne čekamo da službeno krene. Pripremamo se, iako na prvoj prozivci nije bilo novih igrača. Mislim da će se kroz idući period to dogoditi - rekao je Bjelanović, a zatim dodao:

- Znamo na kojim se pozicijama želimo pojačati. Vode se razgovori s puno imena, ali to je poslovna tajna.

Želje?

- Želja nam je dovesti igrače koji će biti prava pojačanja. Normalno je da i tržište diktira uvjete, zadnjih godina dosta su se digli financijski zahtjevi igrača i klubova. Morat ćemo imati strpljenja. Nadamo se da ćemo naše želje uspjeti realizirati.

Ostaje li Palaversa?

- Ante je na ugovoru, Manchester ima mogućnost da ga vrati u siječnju 2020. godine. Predstavnici Cityja najavili su dolazak na razgovor, žele popričati o njegovom statusu. Mislim da ćemo do odlaska u Sloveniju definirati njegov status.

Je li istina da moskovski CSKA želi Caktaša?

- Nije mi poznato, ima puno priča.

Koliko vam problema stvara činjenica da vam igrači trebaju odmah?

- Nije to samo problem Hajduka već i ostalih klubova čija prvenstva kreću rano. Većina europskih tržišta kreće dosta kasnije te igrači i klubovi dosta licitiraju, kupuju vrijeme. Svjesni smo toga i podređujemo se toj situaciji.

Na kojim se pozicijama želite pojačati?

- Neke su pozicije svima jasne, ne treba biti pretjerani znalac da bi to znali. Negdje smo deficitarni kao što je pozicija lijevog beka, a negdje želimo dovesti pojačanje.

Bradarić je zanimljiv svima, kakvo je stanje s njim?

- Logično da je zanimljiv, mladi je reprezentativac i za njim je potražnja još od prvog mjeseca. Međutim, nama se ne žuri. U redu je da u miru odigra Euro, ima ugovor još dvije godine s nama. Cilj nam je da zadržimo okosnicu momčadi, to se vidi i ostankom Posaveca. Plan je taj kostur momčadi ojačati.

Koji je cilj Hajduka u idućoj sezoni?

- Mislim da su ljudi ovdje umorni od floskula. Naš je cilj izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka. Mučili smo se da uhvatimo Europu, sigurno da treba težiti najvišem. Treba ići utakmicu po utakmicu i onda kako dolaze protivnici vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Put do Europske lige dug je osam tjedana...

- Jako zahtjevno. Daj Bože da se igra osam tjedana. To je 14 utakmica u 40 dana. Trebat će veliki fond igrača i kvalitete da se ide paralelno.

Jesu li stoperi problem, tražite li na toj poziciji pojačanja?

- Na stoperskoj poziciji imamo dosta igrača. Tu je i Vučur koji je ozlijeđen, imamo i mladih igrača koji dolaze. S trenerom procjenjujemo situaciju i znamo što nam treba.

Koliki je problem Ultra?

- To je opće poznat problem. Gledam to sa sportskog aspekta i znam koliko pretumbacija i nemogućnost igranja na Poljudu znači momčadi. Nažalost, to je nešto s čime se moramo nositi. Nije idealno, ali moramo se podrediti. Mislim da ćemo morati tražiti i da prvo kolo HNL-a igramo i gostima jer teren neće biti spreman.

Je li postoji mogućnost da ode netko od nositelja igre?

- Cilj i ideja je da svi nositelji ostanu. Normalno je da ponude dolaze, to su ti igrači i zaslužili. Ali, o tome ćemo ako dođe do toga. Želja je da se svi nosioci zadrže što duže.

Krovinović?

- Nepotrebno je da o njemu trošim riječi kao igraču. On je ime koje cirkulira zadnjih dana, to je normalno u ovom periodu prijelaznog roka. Ne bi više od toga komentirao. On je igrač Benfice i nismo imali nikakav kontakt - zaključio je Bjelanović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46798, "");
Pregledaj komentare