Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr SELEKCIJA U MAKARSKOJ: 'Ovaj kraj nam je posebno zanimljiv, dao je neke od najvećih igrača'

SELEKCIJA U MAKARSKOJ: 'Ovaj kraj nam je posebno zanimljiv, dao je neke od najvećih igrača'

Održana Hajdukova selekcija

Nakon selekcije u Metkoviću koja je održana u srijedu za djecu iz klubova iz doline Neretve, u četvrtak je održana HEP ID Hajdukova selekcija u Makarskoj, hajdučkom kraju u koji 'bijeli' često dolaze i uvijek su sjajno dočekani. 

Na selekciji u Makarskoj sudjelovalo je ukupno 60 dječaka, u dobio od 9 i 10 godina, a pokrivena je baza od 12 klubova s Makarske rivijere i Imotske krajine. Područje je to koje je oduvijek davalo talentirane nogometaše Hajduku, a vjerujemo da će tako biti i u budućnosti. 

Kao i u Metkoviću, organizacija je bila na visokom nivou, domaćini su dali sve od sebe da mladi nogometaši imaju sjajne uvjete, što se moglo primijetiti i u današnjim selekcijskim utakmicama u suncem okupanoj Makarskoj. 

- Ovom selekcijom pokrili smo bazu 12 klubova što je otprilike 250 igrača. S ovog područja dolaze neki od najvećih igrača u Hajdukovoj povijesti, ovaj kraj je nama iznimno važan i zanimljiv, a mi smo danas tu da taj talent pokušamo prepoznati, a nogometnim djelatnicima s ovog područja pomoći da napravimo igrače koji će igrati na elitnom nivou - kazao je zamjenik voditelja Hajdukove Akademije, Hrvoje Vuković.

- Ja sam rođen tu, sedamdeset metara od ovog igrališta, jako mi je drago da je Hajduk tu, da se rade selekcije i da se nastave ono što je bilo u moje vrijeme. Prije mene Bokšić, zatim Carević, koji su došli u Hajduk s ovog područja. Mislim da je pravi Hajduk onaj koji će se okrenuti svojoj djeci, djeci iz Dalmacije. Za nas je ovo melem za oči, budućnost, sretan sam i zadovoljan da Hajduk opet radi ono što je nekada radio - istaknuo je veteran 'bijelih', sadašnji sportski direktor Solina, Vik Lalić

Posljednja selekcija ove godine održat će se sutra, u Župi dubrovačkoj, a mlade nogometaše posjetit će vratar, Dubrovčanin Karlo Sentić

Kako je bilo na selekciji u Makarskoj pogledajte u priloženoj fotogaleriji te na Hajduk Digital TV

Vaša reakcija na temu