Foto: Robert Matić / HNK Hajduk Siniša Oreščanin: Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom, htio bih se ispričati navijačima

Siniša Oreščanin: Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom, htio bih se ispričati navijačima

Uvijek analiziramo protivnika i poštujemo ih

Hajduk u 25. kolu gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj nakon derbija s Dinamom i Osijekom na Poljudu. Utakmcu je najavio trener 'bijelih' Siniša Oreščanin.

- Ovaj cijeli tjedan smo kroz razgovore i trening probali rješavati probleme koji su se pojavili u zadnje dvije utakmice. Nismo stavljali kontekst velike problematike. To je proces u kojem ekipa stvara igru i gdje se sve objedinjuje. Naravno da dođe period gdje bude zakrčenja. Kroz trening i analize smo se pokušali resetirati. Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom htio bih se i ispričati navijačima jer je to bilo dosta loše, pogotovo drugo poluvrijeme.

Bez Caktaša u postavi Hajduk ove godine nije dobio nijednu utakmicu...

- Plan za utakmicu neću iznositi javno. Imamo još dva treninga. Moj dojam je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sad gotovo. Ja tako ne razmišljam. Uvijek tražimo rješenja.

Jurić?

- Njegov je status kao i kod svih igrača. Imamo širok kadar u veznom redu. Kroz trening se igrači nameću.

Kome dajete prednost u borbi za Europu...

- Uz Osijek i Lokomotivu dodao bih i Goricu u konkurenciji. Ima još dosta kola i sučeljavanja.

Kakva je situacija u momčadi?

- U konkurenciji neće biti Vučur, Juranović i Bašić zbog ozljede, a zbog kartona Ismajli i Caktaš.

O formi protivnika je kazao...

- Lokomotiva ima dobru sezonu. Tomić radi dobar posao. U prvoj polusezoni su igrali jako dobro. Ono što sam gledao, vidio sam dobru i fluidnu igru. Nakon te polusezone, oni su nama bili prvi koje smo hvatali. Pretpostavili smo i tad da bi im mogao biti problem ta mlada ekipa i da će doći do pada. U zadnjim utakmicama pokazuju da su se probudili. Imaju dosta talentiranih igrača, a oscilacije su realnost kod mladih igrača. Očekujem svakako dobru utakmicu.

Krstanović je znao biti opasan za Hajduk, a sad ga nema...

- Mislim da ga je Radonjić dosta dobro zamijenio.

Je li momčad spremna za idući ciklus?

- Mi smo optimisti. Sve uzimamo kao jedno iskustvo i gledamo na pozitivan način. Nismo Barcelona i ne možemo sve pobijediti i oscilacije su moguće. Uvijek izbjegavam ove velike skokove od povijesnih utakmica i euforije do defetizma. Mi momčadi to prikazujemo na pozitivniji način.

Koga biste izabrali iz Lokomotive kao dobru popunu Hajduku, kad biste bili u mogućnosti dovesti nekoga?

- O Ivi (op.a. Grbić) nećemo. On je tiha patnja nama kroz stožer i treneru Roguljiću, u smislu da neke stvari nismo odradili što smo trebali. U polju bi to bio Uzuni.

Koliko je moguće da Hamza odigra ulogu Caktaša?

- Sve je moguće. Imamo svoje ideje i vidimo po profilu igrača tko može. Mi s tim igračima svaki dan radimo i razgovaramo. Imamo iskren odnos i znamo što im najviše paše i što mogu najbolje odraditi. Ostavit ću vama da kombinirate i igrate se.

Hoćete li se od prve minute pokušati nametnuti u Kranjčevićevoj?

- To je naša ideja. Uvijek analiziramo protivnika i poštujemo ih. Bili smo u poziciji koju Hajduk ne zaslužuje pa nam je poniznost bila glavno mjerilo. Od proljeća izgledamo bolje od drugih, ali polusezona je duga. Mi smo još uvijek u računici koju smo planirali. Za sada smo to po meni odradili dobro. Zato sam možda bio negativan na onoj pressici. Svi smo mi od krvi i mesa pa te pogode neke stvari. Kad smo pogledali utakmicu protiv Osijeka isto smo shvatili da bi se trebali ispričati jer svi imaju oscilacije.

Je li realno očekivati da Hajduk preuzme četvrto mjesto?

- Zašto ne bi bilo? Utakmica je otvorena. Može otići u bilo kojem smjeru, ali je realno.

Koliko je Beširović napredovao nakon povratka od ozljede?

- Dino je karakteran i vrlo krasan momak. Pravi profesionalac. To je moj dojam o njemu. Mislim da je ogledan primjer kako skupljati minutažu u B timu i pravi primjer profesionalca. Takav igrač je primjer mladim igračima. To je meni dobar pokazatelj kao treneru. Neki mladi igrači se s tim još uvijek bore, a nisu svjesni koji je to test karaktera za trenera.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare