Foto: Dražen Biljak Siniša Oreščanin: Vidimo točno put kojim trebamo ići

Siniša Oreščanin: Vidimo točno put kojim trebamo ići

Momci žele ispraviti sliku od jeseni. To ih je jako tištilo i boljelo i nisu se htjeli čak ni za kalendar slikati

Hajduk je slavio na Poljudu pred svojim navijačima nakon 126 dana bez domaće publike. Ovako je strateg 'bijelih' Siniša Oreščanin vidio utakmicu.

- Mislim da je utakmica bila lijepa za gledati. Našoj pobjedi nema zamjerke. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. Ima stvari koje treba popraviti. Želim izraziti zahvalu igračima, stožeru i navijačima na strpljenju.

Najavili ste da vas ne smije poremetiti primljeni pogodak i nije vas poremetilo?

- Slažem se. Mislim da smo reagirali na pravi način. Cjelokupno gledano našoj pobjedi nema zamjerke.

Hajduk je nakon dugo vremena upao u kontinuitet dobrih igara?

- Optimist sam i euforije nema. Tek je drugo kolo iza nas i nakon Osijeka smo stajali čvrsto na zemlji. To je bilo na 50 posto naše izvedbe, a sad smo digli za još nekih 10 posto. Vidimo točno put kojim trebamo ići i kamo sreće da je tako za svakog trenera.

Hamza, Mikulić i Gyurcso na klupi?

- Bavili smo se profilima i koji će nam profili više koristiti u utakmici. Od početka govorimo o momčadi i nema zamjerke tko igra, a tko ne igra. Ulazak Hamze je podsjetio kako treba ući i diktirao je ritam od ulaska.

Lopez krivac za gol?

- Ne bih o pojedincima. Momčad je ispred svega. Možda ću vam biti nekad dosadan. Nogomet je igra grešaka, a lopta je bila izgubljena na njihovoj polovici. Tako da govoriti o greškama je iluzorno.

Vaša igra ima glavu i rep?

- To je stvar trenažnog procesa. Jako puno analiza i razgovora s igračima. Od prvog dana to zvuči kao priča, ali vidite da je reakcija igrača dobra. Znamo gdje smo, a proces traje dalje. Strpljenja treba i doći će sigurno i neka loša partija, ali sve će na kraju doći na svoje.

Usporedba jesenskog i proljetnog Hajduka?

- Ne bih komentirao jesenski dio sezone. Ono što nadograđujemo je to što momci žele ispraviti sliku od jeseni. To ih je jako tištilo i boljelo i nisu se htjeli čak ni za kalendar slikati. Ovdje smo dvije i pol godine tako da smo znali sve što mogu i sada pokazuju dobar nogomet.

Očekivanja za Rijeku?

- Očekujem dobru utakmicu i ići ćemo otvorenog garda u Rijeku.

Imali ste 12 igrača nakon dugo vremena.

- Osjećaj je prekrasan. Ovo će mi ostati kao vječna uspomena s navijačima i prva utakmica pred njima na Poljudu.

Mijo Caktaš?

- Ponavlja te partije stalno. Kroz trening i razgovor se opustio. Jednostavno treba tako nastaviti. Mislim da je još mlad i da ima još prostora za napredak.

Najavili ste da će Poljud biti neosvojiva tvrđava?

- Za to treba neki uzorak od polovice prvenstva. Poljud - neosvojiva tvrđava je proces kojem ćemo težiti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41338, "");
Pregledaj komentare