SKALICE KUP Reakcija ravnateljice: 'Nemam ovlasti samostalno odlučivati o odobravanju ili odbijanju zahtjeva, a nikakvi posebni ili nerazumni uvjeti nisu stavljeni pred organizatore'

SKALICE KUP Reakcija ravnateljice: 'Nemam ovlasti samostalno odlučivati o odobravanju ili odbijanju zahtjeva, a nikakvi posebni ili nerazumni uvjeti nisu stavljeni pred organizatore'

- U ime škole izražavam žaljenje što su organizatori turnira na neprimjeren način reagirali na odluku Školskog odbora, došli u školsko dvorište, ometali nastavu te uznemirili kako učenike, roditelje tako i djelatnike škole - kazala je ravnateljica

Dan nakon objave o neodržavanju Skalica kupa reagirala je ravnateljica ove osmoljetke, profesorica Željka Ruščić. Prije objave, naglasimo, kontaktirali smo je za komentar, ali se rekla pismeno očitovati.

Ravnateljica se osvrnula kako na članak 'Skalice kup se neće održati, organizatori ogorčeni na ravnateljicu škole' tako i na kasniju objavu 'Ante Bradarić-Šljujo: Sport, igrališta i dvorane svima, a ne samo njima!'.

Kako je napisala, imajući u vidu negativno intonirani sadržaj navedenih članaka, medijsku pompu koja se stvorila oko upitnog održavanja malonogometnog turnira te činjenice da ju se proziva kao direktnog krivca za navedeno, drži neophodnim iznijeti da prvenstveno kao ravnateljica Osnovne škole Skalice apsolutno nema ovlaštenje da samostalno donosi odluke vezane uz odobravanje ili pak odbijanje zahtjeva za organizacijom malonogometnog turnira na prostoru osmoljetke.

- Osnovna škola Skalice kao odgojno-obrazovna ustanova generalno omogućava i potiče održavanje različitih sportskih aktivnosti, s tim da je u svakom pojedinom slučaju potrebno poštovati proceduru propisanu zakonom ili pak podzakonskim aktima. U tom smislu, ni predmetni slučaj nije iznimka - navodi.

S tim u svezi, nastavila je, posebno ističe da je dodjela na korištenje školskih prostora regulirana odredbama Pravilnika o davanju na korištenje prostora u objektima osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split.

Odluku o navedenom zahtjevu organizatora dakle, sukladno citiranom propisu, donosi Školski odbor, a na prijedlog ravnatelja škole.

U konkretnom slučaju, obrazlaže, postupano je u cijelosti sukladno odredbama navedenog Pravilnika, pa tako i u dijelu u kojem je definirana novčana naknada koju je organizator dužan podmiriti na ime korištenja školskog prostora u određenom razdoblju.

Posebno je naglasila da je organizatorima odobren i zahtjev za postavljanje montažnih tribina, s tim da je iz sigurnosnih razloga, kako samih posjetitelja malonogometnog turnira, tako i prolaznika, zatražena dostava adekvatne police osiguranja od javne odgovornosti prema trećima iz organiziranja pojedinačnih sportskih i drugih djelatnosti s osiguravajućom kućom po izboru organizatora.

- Uzevši u obzir sve navedeno, držim da nikakvi posebni ili pak nerazumni uvjeti nisu stavljeni pred organizatore pa u ime škole izražavam žaljenje što su organizatori turnira na neprimjeren način reagirali na odluku Školskog odbora, došli u školsko dvorište, ometali nastavu te uznemirili kako učenike, roditelje tako i djelatnike škole - poručila je ravnateljica.

Epilog neodržavanja Skalica kupa je bio, podsjetimo, incident pred školom zbog kojeg je intervenirala policija.

Jučer poslijepodne oko 16.15 sati u Splitu, prema izvješću policije, u dvorištu osnovne škole veći broj mlađih pripadnika navijačke skupine narušavali su javni red i mir verbalnim povicima, nakon čega su razvili transparent.

- Za to vrijeme u dvorištu su se nalazila djeca nižih razreda škole koja su se vidno uznemirila i uplašila. Izlaskom na mjesto događaja u neposrednoj blizini zatečena su tri muškarca, 28-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak, koja se dovode u vezu s događajem te su uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje - objavila je splitska policija.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46995, "");
Pregledaj komentare