Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKALICE KUP: Lažima i obmanama nas se okarakteriziralo da smo sve ono protiv čega se borimo!

SKALICE KUP: Lažima i obmanama nas se okarakteriziralo da smo sve ono protiv čega se borimo!

Iako ove godine turnira nema, odnos nas i publike, građana kotara, simpatizera turnira i ekipa nije zaboravljen

Organizatori Skalice kupa su preko Facebook stranice objavili sljedeće priopćenje:

'Dvije godine mukotrpnog rada, planiranja, logistike…dvije godine natezanja sa institucijama, zahtijevanja ovog papira pa onog papira, protupožarnih atesta, atesta maksimalnih nosivosti težina, podnošenja zahtjeva i dugotrajnog čekanja na odgovore (pretežno negativne u odnosu na naše zahtjeve), dvije godine prebacivanja odgovornosti s jedne osobe na drugu pa opet nazad na prvu, pa na vijeće i opet tako u krug. Dvije godine borbe protiv vjetrenjača i protiv samih sebe, svog strpljenja.

Unatoč tome to su dvije godine pune želje, motiva i ljubavi. Dvije godine iznimno uspješnog turnira kroz koji je prošlo preko 80 momčadi sa gotovo 1000 natjecatelja, s više tisuća gledatelja, s dvadesetak volontera, mnogo malih, ali nama dragih i značajnih donatora bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Dvije godine ulaganja ogromne količine živaca, vlastitih sredstava, ulaganja cijeloga sebe do zadnjih granica. Dvije godine ulaganja u naš i vaš i svačiji teren koji se mnogi trude privatizirati. I ne nije nam krivo. Radi te dvije godine imamo naš klub MNK Skalice 2017 čije boje brane djeca kotara, redom svi bivši učenici škole.

Radi te dvije godine imamo obitelj kojoj je mala, ali njima velika donacija od strane organizatora učinila Božić ljepšim, imamo igralište koje makar 2 mjeseca izgleda kako treba jer ostatak godine opet prestaje biti naše iako je i uvijek ćemo ga smatrati i našim i vašim i svačijim, vraća se u stanje kao što je inače, a to je stanje koje predstavlja prijetnju djeci i svim korisnicima istoga, bilo od ograda čiji šiljci strše sa svih strana, bilo radi rupa u istima ili radi zaraze od raznih prljavština i odbačenih stvari.

Treća godina želje iste, ali planiranje mnogo opsežnije, veće, jače i bolje iako je letvica već podignuta jako visoko. Treća je godina s još više čekanja na odgovore, s ponovnim prebacivanjem odgovornosti i na kraju s odgovorom pred sam planirani početak gdje svidio nam se on ili ne nije nam ostavljena gotovo nikakva mogućnost realizacije ičega. Međutim, iako ove godine turnira nema, što nam je postalo jasno već davno dok smo čekali odgovor, odnos nas i publike, građana kotara, simpatizera turnira i ekipa nije zaboravljen. Posebno mjesto zahvale imaju naši najmlađi nogometaši, djeca od 8-9 godina koja su svojim majstorijama u finalnim danima zabavljala prepune tribine našeg turnira. Djeca koja su s nama nastupala na prijateljskom turniru u Cisti Velikoj, ali i sva ona druga djeca koja su bodrila svoje idole i prijatelje s tribina.

Ponukani medijskim linčom osjećamo se obvezni dati svoje mišljenje na navedene klevete i osude u vezi nemilih događaja posljednjih dana. Mi udruga MNK Skalice 2017 osuđujemo svaki oblik nasilja, netrpeljivosti, netolerancije i diskriminacije te se zgražamo nad istima. Raznim klevetama, lažima i obmanama agresivno nas se okarakterizira kao sve ono protiv čega se borimo, što ne podržavamo niti toleriramo. Svrstava nas se u isti koš sa huliganima, navijačima, a pojedini mediji koriste i Torcidu ne bi li skupili koji pregled više na portalima. Stoga, ponavljamo za sve lešinare, kvazi novinare i poneke institucije mi smo Udruga MNK Skalice 2017, znamo tko smo i što smo, a naša djela govore umjesto nas i pokazuju istiniti i pravi odgovor na sve vaše prozivke te zahvaljujući tome spavamo mirno bilo u vlastitom domu vlastitom voljom ili negdje drugo jer je stigao naputak s više instance.'

Vaša reakcija na temu