SKUPINA G: S Panamom su u Rusiji dva bivša igrača RNK Splita, a favoriti grupe su Belgija i Engleska

SKUPINA G: S Panamom su u Rusiji dva bivša igrača RNK Splita, a favoriti grupe su Belgija i Engleska

Tunis će peti put nastupiti na SP-u

Mnogi će reći ovdje je sve izvjesno. Belgija i Engleska trebali bi bez većih problema proći dalje pokraj Tunisa i Paname. 

Belgija je jedan od pritajenih favorita ovog Mundijala. Momčad koja u svojim redovima ima Hazarda, De Bruynea, Mertensa, Lukakua, Witsela, Carrasca, Dembelea, Kompanyja, Meuniera s pravom ima velika očekivanja. Izbornik Roberto Martinez bio je pod velikom paljbom belgijske javnosti zbog nepozivanja veznjaka Rome Radje Nainggolana. Belgija je trenutno treća reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici, a ovo će im biti 13. nastup na SP-u. U Brazilu su prije četiri godine stigli do četvrtfinala, je li došlo vrijeme za još bolji rezultat?

Engleska je svjetski prvak bila davne 1966. kada su bili domaćini najveće nogometne smotre. U Brazilu su razočarali, prvenstvo su završili nakon tri odigrana susreta u grupi. Sada su četiri godine iskusniji, a napadački arsenal Kane, Sterling, Vardy, Welbeck, Alli na papiru djeluje vrlo moćno. Prvi susret s Tunisom mogao bi dati odgovore je li 'gordi albion' spreman za velike domete.

Tunis će peti put nastupiti na SP-u. Vraćaju se na veliku scenu nakon 12 godina i Mundijala u Njemačkoj. U afričkim kvalifikacijama bili su prvi u skupini ispred DR Konga, Gvineje i Libije. Momčad nema velikih zvijezda, no vrlo su kompaktni i mogu biti jako nezgodni. U posljednjem prijateljskom ogledu Španjolska ih je jedva svladala sa 1:0. To je dovoljno za oprez...

Panami je ovo povijesni, prvi nastup na SP-u. Mnogi će reći da su uz Saudijsku Arabiju najlošija momčad u Rusiji, ali sigurno će biti motivirani da svima pokažu da nisu 'kanta'. Dobar dio igrača kruh zarađuje u SAD-u, a među 23 putnika za Rusiju nalaze se i Barcenas i Arroyo, dvojica bivših igrača RNK Splita.

Prema kladionicama dalje idu Belgija i Engleska, dok će Tunis i Panama kući.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14