Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLAVLJE U BUDIMPEŠTI: Hrvatska pobijedila Srbiju!

SLAVLJE U BUDIMPEŠTI: Hrvatska pobijedila Srbiju!

Izabranici Ivice Tucka su izborili plasman u polufinale

Hrvatska je u četvrtfinalu 19. svjetskog prvenstva u vaterpolu na bazenu Alfred Hajos porazila Srbiju 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3). Hrvatska tako u polufinalu čeka boljeg iz susreta Španjolske i Crne Gore.

Nakon dobro odigrane utakmice protiv Gruzije, Jerko Marinić Kragić dobro je otvorio i ovaj susret te zabio prvi pogodak za vodstvo hrvatske reprezentacije. Srbija je ubrzo izjednačila pogotkom Viktora Rašovića. Tim rezultatom završila je prva četvrtina. 

Druga četvrtina otvorena je pogotkom u režiji igrača dubrovačkog Juga, Fatović je dodao Žuveli koji je sigurno pogodio. Utakmica se nastavila u ritmu gol za golom. Srbija je tri puta poentirala, a Hrvatska odmah odgovarala pogodcima Marinića Kragića, Harkova i Vrlića. Tako je reprezentacija Hrvatske na predah otišla s vodstvom. 

Srbija je prva poentirala u trećoj četvrtini i time izjednačila susret. Hrvatska je odgovorila sjajnim pogotkom Ante Vukičevića. Ivan Krapić i Josip Vrlić prekinuli su dotadašnji ritam utakmice te odveli Hrvatsku na tri razlike. Dušan Mandić smanjio je zaostatak srpske reprezentacije, ali samo na kratko jer je igrač zagrebačke Mladosti Franko Lazić svojim prvim pogotkom na ovom prvenstvu vratio prednost izabranicima Ivice Tucka. Dušan Mandić ponovno je pokazao svoju individualnu kvalitetu i s još dva pogotka zadržao Srbiju u igri. Do kraja četvrtine i Srbija i Hrvatska postigle su po pogodak. 

Posljednja četvrtina ponovno je krenula u ritmu gol za golom. Srbija je zabijala, ali Hrvatska je održavala svoje vodstvo. Taj ritam ponovno je prekinula reprezentacija Hrvatske pogotkom Bašića i tako četiri minute prije kraja imala prednost od tri pogotka. Srbija je do kraja susreta samo smanjila zaostatak na dva pogotka. 

Hrvatska je tako sjajnim nastupom svladala jednog od favorita prvenstva. Zanimljivo je kako je čak deset igrača reprezentacije Hrvatske postiglo pogodak na ovom susretu i time su uz sjajnog Popadića na vratima pokazali svoju kvalitetu. 

Vaša reakcija na temu