Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Kralj / Pixell SLUČAJ DUGOPOLJE Mamić: Rekao sam Miškoviću da pomogne Rijeci, a ja mu jamčim da neće ispasti u Drugu ligu!

SLUČAJ DUGOPOLJE Mamić: Rekao sam Miškoviću da pomogne Rijeci, a ja mu jamčim da neće ispasti u Drugu ligu!

Rijeka je formalno ispala u Drugu ligu, a Dugopolje se plasiralo u Prvu

Slučaj neulaska Dugopolja u Prvu ligu iz 2011. godine opet je oživio Zdravko Mamić gostujući u Podcast Inkubatoru. Intervju s pravomoćno osuđenim bjeguncem nismo gledali, ali je jedan dio toliko odjeknuo nogometnom Dalmacijom, bolje reći Dugopoljem, da smo ga morali odvrtjeti. Radi se o 2011. godini i nikad razjašnjenim okolnostima zašto Dugopolje nije ušlo u Prvu ligu, iako je to po plasmanu trebalo i moglo.

Evo što je kazao Zdravko Mamić:

- Rijeka je formalno ispala u Drugu ligu. Dugopolje se plasiralo u Prvu ligu, ali ne zadovoljava uvjete licenciranja. Prvi put u životu u moj ured dolazi sadašnji predsjednik Rijeke gospodin Mišković. Dovodi ga jedan moj prijatelj i on kaže: 'Gospodine Mamić, ja sam čuo za vas, u Nigeriji sam već 30 godina, prijatelji iz Rijeke me mole da pomognem, tamo je teška situacija u klubu. Da čujem vaš savjet i mišljenje je li to vrijedno mog angažmana'. I ja njega uvjerim i kažem: 'Pomozite Rijeci, a ja vam jamčim da Rijeka neće ispasti u Drugu ligu. Rekoh Dugopolje ne može zadovoljiti uvjete licenciranja, a vi ćete ostati u Prvoj ligi!' I tako je bilo, Rijeka je ostala u Prvoj ligi.

Ovdje treba reći da je Dugopolje, koliko je nama poznato, prvotno dobilo licencu, ali im je potom uskraćena jer navodno nisu imali potreban broj igrača s profesionalnim ugovorom. Intrigantno je i da se Dugopolje nije žalilo na novu odluku. Ta priča nikad do kraja nije razjašnjena, ali, eto, otvorio je opet bjegunac u BiH koji je još kazao:   

- Spasio sam ostanak Rijeke u Prvoj ligi i čovjek sam koji je sugerirao Miškoviću i Volpiju da uzmu Rijeku, a oni su je napravili na ponos grada. Prljavi ljudi sada stišću Miškovića da se ogradi od mene...

Podsjetimo još i na to da će se Rijeka podići na krilima igrača koje im je posudio Dinamo, a kasnije i osvojiti duplu krunu.

Vaša reakcija na temu