Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLUŽBENI HAJDUK: 'Ako će Poljud biti primarni dom hrvatske reprezentacije, onda je logično da HNS uloži u novi travnjak'

SLUŽBENI HAJDUK: 'Ako će Poljud biti primarni dom hrvatske reprezentacije, onda je logično da HNS uloži u novi travnjak'

'HNS je na potezu'

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić sastao se danas s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom u sjedištu saveza u Zagrebu. Sastanak je trajao sat i 20 minuta, a razgovaralo se o nizu tema i otvorenih pitanja koje se izravno i neizravno tiču Hajduka i HNS-a. 

- Ovaj sastanak je logičan slijed onoga što sam najavio u svom inauguracijskom govoru. Želim razgovarati o svemu i za početak biram najteže teme koje, razumljivo, najviše zanimaju Hajdukovu, ali i širu nogometnu javnost. Mislim da je kontekst i problematika odnosa Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza svima dobro poznata. Predsjednik HNS-a je taj koji predstavlja savez i koji ima moć za rješavanje otvorenih pitanja i problema o kojima smo danas razgovarali. Upoznao sam ga, te mu ponovio stvari koje muče ne samo Hajduk, nego cijelu nogometnu javnost jer sam dojma da su se i neki pokušaji pozitivnih promjena s naše strane odbacivali samo zbog načina na koji su prezentirani - istaknuo je nakon sastanka predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Jedna od tema bilo je odigravanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu. 

- Ako će Poljud u sljedećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebice tu mislim na novi travnjak. 

Predstavnici HNK Hajduk trenutno ne sudjeluju u radu tijela HNS-a. 

- Što se tiče prisutnosti predstavnika Hajduka u tijelima Saveza prvo se želimo fokusirati na nogometni savez splitsko-dalmatinske županije gdje Hajduk mora biti nositelj i predvodnik pozitivnih vibracija, izabrati prave ljude, obnoviti i osnažiti relacije s klubovima u Dalmaciji, a tek onda sudjelovati u radu HNS-a. Želimo biti spremni i ekipirani za izbore u HNS-u koji su predviđeni u sljedećoj godini. Osobni fokus mi je Hajduk, ali Dalmacija mora imati predstavnike u HNS-u koji su familijarni s Hajdukom. 

Ono na čemu će Hajduk i dalje snažno inzistirati je transparentnost rada saveza te moralni kredibilitet svih osoba koje predstavljaju HNS ili su na bilo koji način uključene u njegov rad.

- Još jednom sam naglasio koliko je transparentnost bitna za samu instituciju HNS-a. Ključ je ono sto sam apostrofirao na inauguracijskoj presici, a to je da ljudima koji su pravomoćno, a u slučaju HNS-a i nepravomoćno osuđeni, nije mjesto unutar saveza. To je prije svega bitno za HNS, a posredno i za sve klubove, za promjenu klime općeg dojma te vraćanja povjerenja prema krovnoj nogometnoj instituciji - te je zaključio:

- Mi od svih navedenih izazova nećemo i ne želimo bježati, želimo sve dionike suočiti s njima i sada je, šahovskim rječnikom, HNS na potezu. Zadržavanje statusa quo odgovara samo onima koji od njega imaju koristi.

Vaša reakcija na temu