Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLUŽBENO: Dinamo odgovorio na upit hoće li pustiti u prodaju ulaznice za cijelu Južnu tribinu

SLUŽBENO: Dinamo odgovorio na upit hoće li pustiti u prodaju ulaznice za cijelu Južnu tribinu

Iz Maksimira su se očitovali na pitanje Dalmatinskog portala

GNK Dinamo je odgovorio na pismeni upit Dalmatinskog portala. Pitanje je bilo:

- Poštovani, molio bih odgovor na pitanje je li u planu pustiti u prodaju ulaznice za cijelu Južnu tribinu za utakmicu Dinamo - Hajduk?

Članak 28, stavak 2 koji se zove 'Kvote ulaznica i cijene' kaže:

'U slučaju da odvojeno područje stadiona za gostujuće navijače čini više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, sva mjesta u odvojenom području moraju biti stavljena na raspolaganje gostujućem klubu.'

U prilogu smo poslali link na HNS-ov pravilnik o sigurnosti na nogometnim utakmicama, te link na naš tekst o tome da na tribini Jug ima još 1531 slobodno mjesto nakon što se prodalo 2.400 ulaznica.

Iz Dinama je stigao odgovor kojega prenosimo u cijelosti:

'Poštovani, u nastavku šaljemo odgovor na Vaš upit. GNK Dinamo kao organizator utakmice Dinamo - Hajduk (nedjelja, 05.12.2021., 17:30h) u obvezi je, a sukladno članku 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procijeniti mogućnost izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju. Sukladno tome, a na temelju ranijih događaja na utakmicama između Dinama i Hajduka, koje su obilježila višestruka kršenja zakona od strane gledatelja na tribini jug, GNK Dinamo je donio odluku o tome da HNK Hajduk za utakmicu stavi na raspolaganje 2 400 ulaznica za tribinu jug, 200 ulaznica za južni dio tribine zapad te 64 ulaznice za lože stadiona Maksimir.

Temeljem svega navedenog, GNK Dinamo i HNK Hajduk su 29.11.2021. godine potpisali Ugovor o međusobnim pravima i obvezama kod distribucije ulaznica za ovu utakmicu. S obzirom na to da je trenutni kapacitet stadiona Maksimir (bez neuporabljive tribine istok) 24 851 sjedećih mjesta, razvidno je da je Dinamo za Hajdukove navijače osigurao 10,70% ukupnog kapaciteta stadiona, a s obzirom na to da u slobodnoj prodaji neće biti tribina sjever gore i dio tribine zapad gore, raspoloživi kapacitet stadiona je 18 922 mjesta, tako da je Dinamo u naravi na raspolaganje Hajduku stavio 14,07% raspoloživog kapaciteta.

Od strane policije ova utakmica je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika kao i od strane HNS-a, a u skladu s kriterijima iz članka 52. Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama HNS-a, te smo odlučili kako smo ranije objasnili. U skladu s takvim kriterijima i sigurnosnom prosudbom smanjen je ukupni raspoloživi kapacitet stadiona za utakmicu u nedjelju pa tako i ukupnog kapaciteta tribine jug.'

Vaša reakcija na temu