Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLUŽBENO: Dugogodišnja članica Uprave Dinama zaposlena u Hrvatskom nogometnom savezu

SLUŽBENO: Dugogodišnja članica Uprave Dinama zaposlena u Hrvatskom nogometnom savezu

'Zadovoljstvo nam je što smo administraciju Saveza pojačali magistrom ekonomije s bogatim iskustvom rada u nogometu' - rekli su nam iz HNS-a

Bivša članica Uprave Dinama Amra Peternel zaposlena je u Hrvatskom nogometnom savezu. Glasina je došla i do Splita, a nakon službenog upita smo iz HNS-a dobili sljedeći odgovor.

'Možemo potvrditi da je gđa Amra Peternel zaposlena u Hrvatskom nogometnom savezu kao djelatnica u odjelu licenciranja.

Zadovoljstvo nam je što smo administraciju Saveza pojačali magistrom ekonomije s bogatim iskustvom rada u nogometu. Uz odlično poznavanje domaćeg klupskog nogometa u kojem je radila na rukovodećim pozicijama, gđa Peternel djelovala je i kao članica Izvršnog odbora Europske udruge klubova (ECA). Drago nam je što je gđa Peternel pored inozemnih opcija odabrala Hrvatski nogometni savez, vodeći se pritom i obiteljskim razlozima jer je kao samohrana majka odlučila ostati u Hrvatskoj uz kćer.

Sigurni smo da će svojim iskustvom i znanjem, poznavanjem nogometnih procesa te razumijevanjem svakodnevnih izazova u radu klubova doprinijeti radu odjela za licenciranje te administraciji Hrvatskog nogometnog saveza. Gđi Peternel želimo dobrodošlicu u Savez i puno uspjeha na novom radnom mjestu.'

Podsjetimo, Peternel je rođena u Sarajevu, a članica Uprave Dinama je bila od 2016. godine, nakon što je prethodno u Maksimiru obnašala druge funkcije. Nakon što je primljena u Izvršni odbor ECA-e, 2019. godine, dala je za Klix.ba sljedeću izjavu:

'Nedavno sam se sjetila kako sam odmah po dolasku u Dinamo morala naučiti šta je offside kako bi me ljudi ozbiljnije shvatili. Šalim se malo. Možda znam nogometna pravila, ali priznajem kako nisam stručnjak za sportske elemente poput taktike ili odabira igrača. Bavim se sasvim drugim aspektima nogometa poput marketinga, međunarodnih relacija i slično. Odabir igrača prepuštam osobama iz sportskog sektora te savjetniku kluba Zdravku Mamiću koji je kroz godine rada u nogometu dokazao da ima nepogrešiv instinkt'.

Dužnosti članice Uprave Dinama je razriješena u ožujku ove godine zajedno s Krešimirom Antolićem, a sada je, evo, za nju pronađeno novo zaposlenje.

Vaša reakcija na temu