Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr SLUŽBENO: Stipe Biuk potpisao s Hajdukom novi ugovor

SLUŽBENO: Stipe Biuk potpisao s Hajdukom novi ugovor

Junior nastavlja karijeru na Poljjudu

Talentirani osamnaestogodišnji krilni napadač Stipe Biuk danas je stavio potpis na profesionalni ugovor s Hajdukom do 2026. godine. Kao kapetan predvodio je juniorsku momčad Bijelih koja je vodeća na ljestvici u prvom dijelu sezone, a Stipe je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca. Zahvaljujući svojim dobrim predstavama pozvan je na zimske pripreme s prvom momčadi, zajedno s Marinom Ljubičićem. Redoviti je član svih mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Hrvatske.

- Izrazito nam je drago da smo potpisali dugogodišnji ugovor s jednim od najtalentiranijim igrača iz naše Akademije i samim time pokazali smjer Kluba kojeg smo nebrojeno puta komuniciran. Radi se o izrazito kvalitetnom profilu krilnog napadača koji je na toj poziciji najkvalitetniji igrač iz naše Akademije gledajući duži vremenski period u prethodnim i narednim uzrasnim kategorijama, a koji bi u jakom skorom vremenu trebao postati standardni član seniorske momčadi. - poručio je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius nakon potpisa ugovora te dodao:

- Drago nam je da je Stipe na Braču prošao pripreme s prvom momčadi i vjerujemo da će mu to pomoći u njegovom budućem razvoju, ali i da ćemo to donijeti više samopouzdanja i vjeru u svoju kvalitetu. Zasigurno će ovako mladom igraču biti potreban proces prilagodbe na seniorsku razinu nogometa. U tom procesu nužno je strpljenje kod njegovih grešaka u igri i sazrijevanju, ciljani i planirani ulasci u igru i s vremenom dobijanje veće minutaže i povjerenja. Sretni smo zbog činjenice da imamo još jednog iznimno talentiranog nogometaša u našem Klubu od kojeg očekujemo da će ostaviti veliki trag. Na kraju bih se zahvalio Stipi, njegovom ocu Robertu i agentu, gospodinu Mujičiću što su ipak izabrali najprirodniji  put za Stipu i njegovu karijeru. - zaključio je čelni čovjek struke Hajduka.

Nije bilo teško primjetiti koliko potpis profesionalnog ugovora znači mladom Biuku.

- Sretan sam i zadovoljan sam zbog produženja ugovora. Poseban motiv mi je bio odlazak na pripreme s prvom momčadi, a potpis s Klubom u kojemu sam odrastao će mi biti dodatan motiv za daljnje dokazivanje Sretan sam jer je Klub pokazao da računa na mene, a ja ću to povjerenje vratiti na najbolji mogući način, pristupom, igrama igolovima na terenu. Hvala svim trenerima I ljudima u Klubu koji su sudjelovali u mom dosadašnjem putu i razvoju.

Vaša reakcija na temu