Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr SLUŽBENO Toni Borevković novi je igrač Hajduka

SLUŽBENO Toni Borevković novi je igrač Hajduka

Stiže iz Portugala

Toni Borevković novi je igrač Hajduka. 25-godišnji stoper u nedjelju je prošao liječničke preglede u Zagrebu te se danas priključio 'bijelima' na pripremama u austrijskom Bad Waltersdorfu. 

Borevković stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz portugalskog prvoligaša Vitorije de Guimaraes, a u Hajduku će nositi dres s brojem 5. 

Borevković je rođen u Slavonskom Brodu, prošao je kroz omladinski pogon Marsonije, a kao 15-godišnjak je stigao u Dinamo gdje je proveo četiri godine. Igrao je i za Rudeš, a od 2018. je u Portugalu. Bio je član Rio Avea i Vitorije Guimaraes, a sada se vraća u hrvatski nogomet. 

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti. Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima svoje karijere - kazao je o Toniju sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius

- Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe - prve su riječi Tonija Borevkovića nakon potpisa za Hajduk.  

Vaša reakcija na temu