Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split domaćin dva challenger turnira u travnju!

Split domaćin dva challenger turnira u travnju!

Unatoč svim našim naporima nismo uspjeli dobiti dopuštenje za gledatelje na tribinama

Ove godine u Splitu će se odigrati dva challenger teniska turnira. Prošlogodišnji turnir odigran je u jesen, a ove godine u dva tjedna odigrat će se dva turnira. Prvi se igra od 5. do 11. travnja, dok je drugi na rasporedu od 12. do 18. travnja.

- Trebali smo imati termin od 12. do 18. travnja. Tako je sve krenulo, međutim ukazala se prilika da Split zahvaljujući dobroj organizaciji dobije još jedan turnir. To je prilika koju nismo željeli propustiti - rekao je ambiciozni direktor splitskog turnira Ismar Moralić, da bi zatim sa žaljenjem konstatirao.

- Unatoč svim našim naporima nismo uspjeli dobiti dopuštenje za gledatelje na tribinama. Svaki sport bez publike gubi, međutim postoje stvari na koje ne možemo utjecati. Nadamo se da je to zadnja negativna stvar s kojom ćemo se morati suočiti. Prema trenutnoj situaciji posljednji igrač koji ulazi u glavni turnir je na 188. mjestu, dok je za kvalifikacije 'cut' 216. mjesto. 

Najavio je Moralić i pozivnice hrvatskim tenisačima. Duje Ajduković i Borna Gojo prošle su godine igrali polufinale.

- Pozivnice za glavni turnir će dobiti tri hrvatska tenisača, Duje Ajduković, Borna Gojo te Nino Serdarušić. Želio bih se zahvaliti gradu na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Turističkoj zajednici. Bez njih ovaj projekt ne bi bio moguć. Posebna zahvala ide i čelniku Splitskog saveza sportova Andriji Poliću

S obzirom na trenutnu situaciju svi igrači prije turnira morat će se podvrgnuti testu na koronavirus.

- Svi igrači za nastup na turniru moraju imati negativan test. Konačan popis sudionika još uvijek čekamo. Ždrijeb glavnog turnira će biti u nedjelju, dok je ždrijeb za kvalifikacije sutra. U drugom tjednu se igra samo Monte Carlo. Očekujemo da će doći dobar dio igrača koji tamo neće biti u glavnom turniru. Na turnir se prijavilo preko 450 igrača - zaključio je Moralić.

Pročelnik službe za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić istaknuo je važnost ovog turnira. 

- Cilj je bio da ovaj turnir bude uoči Svetog Duje. Jako smo zadovoljni prošlogodišnjim turnirom. Raduje me da će splitska 'dica' dobiti šansu da osvoje dodatne bodove i napreduju na rang listi što će doprijeniti zamahu tenisa koji je napokon stao na noge. Nadamo se da će ovaj turnir pomoći kako bi splitski tenis u budućnosti došao na stare staze uspjeha. 

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Tomislav Borozan smatra kako će ove godine turnir napraviti još veći iskorak.

- Siguran sam da će ova dva turnira ove godine napraviti još kvalitetniji iskorak. Mi iz Javne ustanove skupa s gradom i tenis klubom Split ostvarili smo dobru sinergiju. Ova izuzetna lokacija nije samo sportska, već je važna i u ugostiteljsko-turističkom smislu - rekao je Borozan, a zatim dodao:

- Prošle godine smo imali novce za izradu projektne dokumentacije za rješenje dvoetažnog parkinga na terenima osam, devet i deset. Korona je rebalansom ta sredstva uskratila, ali je krajnje vrijeme da to napravimo. Taj projekt uključuje i tri terena dvoranskog tipa, što nažalost grad još nema. Taj parking je definitivno uvjet da stanari, građani ovog grada i turisti mogu ovdje doći na kvalitetniji način. To je samoodrživ projekt, iz gradskog proračuna ne treba niti lipa. 

Entuzijazma i energije ne nedostaje ni kod predsjednika Tenis kluba Splita 1950 Ivice Kekeza.

- Teniski klub Split nastavlja tradiciju što je jako teško u današnjim vremenima. Stvorili smo svjetski brend s ovim događajem. Ako gledate Umag i pogledate našu lokaciju i koji igrači dolaze ovdje, mi smo zaslužili ATP turnir. Mi bi to mogli odraditi na nivou Umaga, a možda i bolje. U našem klubu je financijska situacija stabilna, svi su zadovoljni. Na kvalitetu koju nose ovakvi challengeri mi doprinosimo svojim entuzijazmom. Imamo ogroman broj djece, neke čak moramo i odbiti - podvukao je Kekez.

Vaša reakcija na temu