Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split domaćin Europskog prvenstva u dizanju utega 2017. godine

Split domaćin Europskog prvenstva u dizanju utega 2017. godine

Kandidati su još bili Poljska i Turska, a prvenstvo će se održati u travnju 2017.

Split će biti domaćin Europskog prvenstva u dizanju utega, u mjesecu travnju 2017. godine. Odluka je to koju su u litvanskoj Klaipedi donijeli članovi Izvršnog odbora Europske dizačke federacije.

Kandidati su još bili Poljska i Turska, no glasovi članova IO,  (11-2) bili su na strani Splita.  Grad pod Marjanom pokazao se kao uspješan domaćin prvog povijesnog Kupa europskih unija za mlađe kategorije održanog prije nešto više od godinu dana u športskoj dvorani Gripe. Upravo ta činjenica puno  je pomogla da Split pobijedi.

Koliko je napora uloženo da Split ima ovako veliko natjecanje najbolje zna predsjednik hrvatskog dizačkog saveza - Damijan Krklec.

-  Sretan sam i ponosan ! Tri i pol godine trajala je naša priprema za ovu kanidaturu, bio je to dug i mukotrpan proces, ali u naš uspjeh nisam sumnjao ni jednog trenutka. Da, imali smo uspješno natjecanje prošle godine, mnogi članovi europske dizačke federacije svjedočili su tome, iz Splita su odnijeli samo najbolje dojmove. Morate znati da su i Poljska i Turska, naši protukandidati puno veće zemlje sa puno većim brojem dizača. Ipak, europska federacija dala je priliku nama koji nemamo toliko iskustva u organizaciji ovako velikog natjecanja jer žele nove sredine koje su spremne ulagati i napredovati. Naša prezentacija Splita bila je na zavidnoj razini, odlično smo se pripremili, članovi IO zadivljeno su gledali promo film o našem gradu.  Već formiramo organizacijski odbor, imamo podršku Grada, Županije, Ministarstva sporta i Hrvatkog olimpijskog odbora. Ne zaboravite da je dizanje utega trofejan olimpijski sport u Hrvata. Pred nama je velik i zahtjevan posao, moramo krenuti odmah danas. Natjecanje će uživo prenositi HRT i EUROSPORT, evo prilike za promociju Splita i Hrvatske na međunarodnoj razini.

Hrvatska tročlana delegacija u sastavu: Predsjednik saveza Damijan Krklec, dopredsjednik Jakša Ivanišević, te promotor Joško Elezović iz Litve se vraćaju u ponedjeljak navečer nakon Kongresa Europske dizačke fedreacije. Za utorak je najavljena press konferencija na kojoj ćemo saznati više detalja vezenih za povijesni uspjeh splitskog sporta.

Vaša reakcija na temu