Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split na Gripama savladao Lovćen

Split na Gripama savladao Lovćen

'Žuti' su stigli do druge pobjede u Drugoj ABA ligi

Košarkaši Splita stigli su do druge pobjede u Drugoj ABA ligi. U trećem kolu na Gripama su svladali Lovćen 72:63 (14:24, 13:12, 28:15, 17:12). Dugo se momčad Ante Grgurevića mučila, no u drugom dijelu proradio je šut i nade gostiju su nestale. Tomislav Gabrić u drugom je poluvremenu zabio svih svojih 17 poena, 12 je dodao Perković, te osam Bajo. Bilo je to dovoljno nakon zaista siromašne košarke u prvom dijelu.

U prvih 20 minuta igra Splita je bila negledljiva. Za tri poena 'žuti' su šutirali 0/9, a nerješiva enigma bio je punašni 202 centimetara visoki Miloš Popović koji je u prvih 11 minuta postigao 11 poena. No, zaostatak od devet na poluvremenu i nije bio toliko loš s obzirom na izdanje momčadi Ante Grgurevića. U trećoj četvrtini Split je počeo pogađati izvan linije za tri poena. Tri je zabio Gabrić, dvije Bajo te jednu Perković. U sedam minuta trećeg dijela igre Split je napravio seriju 25:8 i poveo 52:44 u 27. min.

Gosti iz Cetinja uzvratili su serijom 5:0, no Perković je zabio sedam poena, te je u 32. minuti Split imao devet poena prednosti (62:53). Lovćen je šest minuta prije kraja stigao na minus sedam (66:59), no onda je prvo dva bacanja realizirao Rikić, a zatim Perković zabio tricu za 71:59 i priči je bio kraj.

Split: Perković 14, Kalajžić 6, Kedžo 10, Gabrić 17, Cunningham, Runjić 2, Marčinković 6, Perasović, Bajo 13, Vrgoč, Morris, Rikić 4.

Vaša reakcija na temu