Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT OBILJEŽAVA JUBILEJ Prošlo je 40 godina od Mediteranskih igara, događaja koji je promijenio vizuru grada

SPLIT OBILJEŽAVA JUBILEJ Prošlo je 40 godina od Mediteranskih igara, događaja koji je promijenio vizuru grada

Tim povodom će se cijeli tjedan održati brojna događanja

Četrdeset je godina prošlo od događaja koji je promijenio fizionomiju Splita - Mediteranskih igara 1979. godine. U tu čast ovaj tjedan u Splitu će se organizirati brojna događanja kako bi se na dostojan način proslavio ovaj jubilej.

- Grad Split kao organizator i idejni začetnik ove ideje zamislio je da se 40 godina treba obilježiti na dostojan način - rekao je predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš.

Pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić istaknuo je važnost Mediteranskih igara za Split.

- Ovo je sportski događaj koji je promijenio izgled grada. U organizaciju je uključeno više subjekata - poručio je.

Turističku notu pojasnila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

- Sport i kultura su motivator dolaska naših gostiju. Iza nas je osam uspješnih mjeseci u turizmu, a rujan je prema najavama također vrlo uspješan. Da bi do toga došlo potrebna su nam događanja poput ovoga. Ovo je prilika da se odužimo našim sportašima i klubovima da prodefiliraju kroz naš grad.

Sutra će se u 17.30 sati na stadionu Poljud podignuti zastava MIS-a, a utrka na 10 kilometara počinje u 18. Start je na Poljudu, a cilj na Rivi. 

U četvrtak je u 17.30 sati na pomoćnim terenima na Poljudu nogometna utakmica, a u petak se u 18 sati u Staroj vijećnici na Pjaci otvara prigodna izložba povodom proslave obljetnice 40. godina održavanja VIII. mediteranskih igara u Splitu, dok je svečana akademija na temu MIS-a u 19 sati u palači Milesi. U svim sportskim objektima u gradu u subotu će trajati dani otvorenih vrata splitskog sporta, na bazenima Poljud igrat će se kvalifikacijski turnir Len kupa, a održat će se i veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju. 

Zadnji dan, nedjelja, će početi u 17.30 sati snimanjem milenijske fotografije Šime Strikomana, a u 18 slijedi svečani defile splitskih klubova. Podijelit će se i nagrade Splitskog saveza sportova: nagrada za životno djelo trofej Fabjan Kaliterna, prigodne nagrade za klubove koji slave okrugle obljetnice - više od 50 godina osnutka te prigodne nagrade za sudionike i osvajače medalja na MIS 79. Proslava će završiti koncertom i vatrometom.

Vaša reakcija na temu